Nyheter og meldinger
Viser 14 treff
-
Eldre har bedre hørsel nå enn for 20 år siden
Spesielt menn i alderen 60 – 70 år har nå bedre hørsel enn menn i samme aldersgruppe for 20 år siden, viser tall fra Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT).
Forskningsfunn
Publisert
-
Skrøpelighet hos eldre
Slapt håndtrykk og ustø gange kan være de første tegnene på at du begynner å bli skrøpelig. Men du kan gjøre noe for å bygge motstandskraft og motvirke skrøpelighet.
Nyhet
Publisert
-
Noen diagnosegrupper: Hver fjerde eldre pasient blir reinnlagt i sykehus
Hver fjerde pasient over 67 år med astma, kols eller hjertesvikt blir reinnlagt i løpet av 30 dager etter utskriving fra sykehus. Hvert sjette sykehusopphold for eldre ender med en reinnleggelse.
Nyhet
Publisert
-
Støttestrømper kan forebygge tilbakefall av leggsår hos eldre
Støttestrømper kan forebygge tilbakefall av leggsår hos eldre. Det er fortsatt usikkert om støttestrømper forebygger blodpropp og øker mobilitet, viser oppsummert forskning fra Folkehelseinstituttet.
Forskningsfunn
Publisert
-
Når er du helsemessig 65 år?
Nå har forskere sammenlignet den eldre befolkningen i 195 land med en gjennomsnittlig global 65-åring. De ville se hvor gamle de eldre i ulike land er når de har samme helsebyrde som en 65-åring.
Forskningsfunn
Publisert
-
Familie reduserer helserisikoen knytt til høyrselstap
Nedsett høyrsel er ei stor helsemessig utfordring, særleg blant eldre. Ein ny studie viser at høyrselstap kombinert med å vere barnlaus og einsleg er forbunde med auka dødelegheit.
Forskningsfunn
Publisert
-
Eldre er sterkere enn tidligere
Dagens 80-åringer er like sterke som forrige generasjons 75-åringer – 80 er det nye 75, slår en ny studie fast. Vi er sterkere, men er helsen bedre?
Forskningsfunn
Publisert Oppdatert
-
76 000 eldre fikk utlevert minst 15 ulike legemidler i 2017
Legemiddelbruken blant eldre øker for hvert år. I 2017 fikk om lag 76 000 hjemmeboende eldre utlevert minst femten legemidler hver på resept, og 570 000 fikk fem eller flere hver i løpet av året.
Nyhet
Publisert
-
Nye beregninger: 150 000 har kols
Mer enn hver 20. person over 40 år har kols, til sammen om lag 150 000 personer. Det viser nye beregninger som er gjort i samarbeid mellom Folkehelseinstituttet og tre universiteter.
Nyhet
Publisert
-
Kvinner har bedre hjernehelse i likestilte land
I land som fremmer kvinners likestilling og deltakelse i samfunnet, har kvinner større sjanse for å holde hjernen frisk i høy alder, viser forskning fra Folkehelseinstituttet.
Forskningsfunn
Publisert
-
Svak gripestyrke kan være tegn på økt risiko for hjerte- og karsykdom
Det er en sterk sammenheng mellom svak gripestyrke og økt risiko for tidlig død. Spesielt hjerte- og kardødelighet, viser en stor studie fra Folkehelseinstituttet med data fra Tromsøundersøkelsen.
Forskningsfunn
Publisert
-
Nedgang i forekomsten av hoftebrudd
I løpet av 15 år har forekomsten av hoftebrudd blant norske kvinner sunket med 20,4 prosent. Blant menn er nedgangen på 10,8 prosent, viser en ny studie fra Folkehelseinstituttet.
Forskningsfunn
Publisert Oppdatert
-
Ørebetennelser tidlig kan påvirke hørsel som voksen
Kronisk mellomørebetennelse i barndommen er forbundet med nedsatt hørsel, øresus og svimmelhet i voksen alder.
Forskningsfunn
Publisert Oppdatert
-
Langvarig utholdenhetstrening - ikke bare bra for hjertet?
Menn som har drevet regelmessig utholdenhetstrening i mange år har større risiko for atrieflimmer og atrieflutter sammenlignet med jevnaldrende menn i befolkningen.
Forskningsfunn
Publisert Oppdatert