EØS-programmene om folkehelse
Informasjon og råd om folkehelseprogrammene under EØS-midlene.

EØS-avtalens felles mål om å redusere sosiale og økonomiske forskjeller i Europa er blitt viktigere enn noensinne.
Oppdatert

Målet med folkehelseprogrammene finansiert av EØS-midlene er å styrke forebygging og redusere ulikheter i helse i Europa.
Oppdatert

Norske offentlige institusjoner og fagetater er med på å utforme nasjonale programmer og bidrar med kunnskap og erfaring i bruken av EØS-midlene.
Oppdatert
Nettverket skal dele kunnskap og utfordringer, gjøre samarbeid over landegrensene lettere og bidra til bærekraftig og effektiv gjennomføring av folkehelseprogrammene for EØS-midler.
Oppdatert
Norske statlige, fylkeskommunale, kommunale, private og frivillige virksomheter, akademia og andre kan inngå samarbeid med aktører i partnerlandene innen EØS-området.
Publisert
–Norsk bistand var avgjørende for reformen av de psykiske helsetjenestene våre, sier Petr Čermák i Tsjekkias helsedepartement. De erstatter nå gradvis store asyl med lokale tjenester og forebygging.
Publisert
Mer fysisk aktivitet gjennom hele skoledagen, med vekt på mange og varierte muligheter for fysisk aktivitet ute og inne – slik gjennomføres programmet Skoler i bevegelse i Estland med støtte fra EØS-midler og norsk ekspertise.
Publisert
Med EØS-midler og faglig støtte fra FHI har Romania utarbeidet en nasjonal handlingsplan for å styrke evnen til å bekjempe antibiotikaresistens og sykehusinfeksjoner.
Publisert
På grunn av pandemien hadde det gått nesten tre år siden første nettverkstreff. I mellomperioden er det gjort mye godt og kreativt prosjektarbeid for å fremme psykisk helse og trivsel blant barn og unge i medlemslandene.
Oppdatert
Nyttige lenker
Nyheter og meldinger
-
Ingen resultater
Estland er eit av samarbeidslanda som har valt å prioritere folkehelse innafor EØS-programma. Dei kallar programmet for "Lokal utvikling og reduksjon av fattigdom".
Oppdatert
Litauens folkehelseprogram for EØS-middel gjeld ut april 2024. Programmet skal støtte psykisk helsefremmande tiltak og førebygging med særleg vekt på trivsel for barn og unge og familiane deira.
Oppdatert
Romania blei medlem av EU og EØS i 2007 og har mottatt EØS-middel sidan da, mellom anna til folkehelse. I inneverande EØS-periode, 2014-2021, har dei hatt god respons på dei to første opne utlysingane til helseprosjekt.
Oppdatert
Tsjekkia blei medlem av EU og EØS i 2004 og har motteke EØS-middel sidan da. I inneverande EØS-periode, 2014-2021, har dei igjen hatt god respons på alle opne utlysingar til helseprosjekt.
Oppdatert
Se også:
