Hvem kan søke og hvordan
Artikkel
|Publisert
Norske statlige, fylkeskommunale, kommunale, private og frivillige virksomheter, akademia og andre kan inngå samarbeid med aktører i partnerlandene innen EØS-området.
Det er et viktig prinsipp at det bare er virksomheter i de femten landene som mottar EØS-midler, som kan søke på midlene. Norske partnere kan bare inviteres inn av søkerne. I tillegg kan norske aktører inngå samarbeid gjennom de bilaterale fondene under EØS-midlene.
De bilaterale fondene støtter utgifter til seminarer, konferanser, studieturer, utvekslinger o.l. Igjen er det slik at norske partnere inviteres til å inngå samarbeid, de kan ikke søke direkte.
Noen råd
I en spørreundersøkelse Folkehelseinstituttet gjennomførte i 2016 gav tidligere programpartnere blant annet følgende råd:
- Gjennomfør en grundig analyse av landet og partnerinstitusjonen før du bestemmer om din institusjon skal inngå en partnerskapsavtale.
- Sørg for at målene og ansvarsforholdene er helt tydelige for begge parter
- Spør andre om råd dersom du er i tvil om noe
- Sørg for at institusjonen din kan sette av tilstrekkelig med bemanning og ressurser til å håndtere ikke bare det teknisk/faglige samarbeidet, men også det betydelige administrative arbeidet som du må forvente.
- Hvis norske partnere opplever usikkerhet om prosjektet, samarbeidet eller bruken av midler, oppfordrer vi dem til å ta kontakt med Folkehelseinstituttets kontaktperson eller Brusselkontoret direkte.
Informasjon om programmene fra samarbeidslandene
Samarbeidslandene har egne nettsider på engelsk under eeagrants.org:
Hovedpunktene i folkehelseprogrammene til samarbeidslandene Folkehelseinstituttet er programpartner for, finner du her på norsk: Estland, Litauen, Romania, Tsjekkia.
Nyhetsvarsel fra Folkehelseinstituttet
Du kan abonnere på nyhetsvarsel og få melding om utlysninger og andre nyheter om EØS-midlene på e-post ved å klikke på "Få siste nytt" øverst på temasiden.