Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Blir vi syke av norsk kjøtt?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Blir vi syke av norsk kjøtt?

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Rapport

Blir vi syke av norsk kjøtt?

Publisert Oppdatert

Norge har en av Europas laveste forekomster av smitte fra matvarer og dyr. Rapporten diskuterer hvilken betydning norskprodusert kjøtt har som smittekilde sammenlignet med andre næringsmidler. Epidemiologiske undersøkelser og overvåking utført ved Folkehelseinstituttet viser at norsk kjøtt er en viktig smittekilde for enkelte sykdommer.

Norge har en av Europas laveste forekomster av smitte fra matvarer og dyr. Rapporten diskuterer hvilken betydning norskprodusert kjøtt har som smittekilde sammenlignet med andre næringsmidler. Epidemiologiske undersøkelser og overvåking utført ved Folkehelseinstituttet viser at norsk kjøtt er en viktig smittekilde for enkelte sykdommer.


Sammendrag

Flere av sykdommene kan imidlertid smitte også gjennom andre næringsmidler enn kjøtt, for eksempel drikkevann og grønnsaker, eller gjennom kontakt med smittebærende personer eller dyr. Mange av sykdomstilfellene skyldes smitte på reise i utlandet. Dessuten er ikke-desinfisert drikkevann årsak til en stor del av tilfellene.

Om rapporten

  • Utgitt: 2008
  • Forfattere: Georg Kapperud med flere.