Hopp til hovedinnhold
FHI logo

Rapport 2008:2

Blir vi syke av norsk kjøtt?

Rapport

|

Sist endret

Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Denne siden er arkivert

Norge har en av Europas laveste forekomster av smitte fra matvarer og dyr. Rapporten diskuterer hvilken betydning norskprodusert kjøtt har som smittekilde sammenlignet med andre næringsmidler. Epidemiologiske undersøkelser og overvåking utført ved Folkehelseinstituttet viser at norsk kjøtt er en viktig smittekilde for enkelte sykdommer.

Sammendrag

Flere av sykdommene kan imidlertid smitte også gjennom andre næringsmidler enn kjøtt, for eksempel drikkevann og grønnsaker, eller gjennom kontakt med smittebærende personer eller dyr. Mange av sykdomstilfellene skyldes smitte på reise i utlandet. Dessuten er ikke-desinfisert drikkevann årsak til en stor del av tilfellene.
Publisert |Sist endret