Hopp til innhold

Nyheter og meldinger

Viser  8  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. Sjekk luftkvaliteten i ditt område

  På vinteren blir luftforurensningen verre. Sårbare grupper er mest utsatt. Tjenesten Luftkvalitet i Norge gjør det lettere å følge med på lufta rundt deg.

  Nyhet

  Publisert

 2. Nitrogendioksid forverrer helsa ved lave nivåer

  Folkehelseinstituttet og Miljødirektoratet senker luftkvalitetskriteriet for nitrogendioksid (NO2) etter en gjennomgang av forskningen om helseeffektene.

  Nyhet

  Publisert

 3. Hvor mye svevestøv er det i lufta? Statistikkbankene oppdatert

  Norgeshelsa og kommunehelsa statistikkbanker er oppdatert med tall for luftkvalitet.  Konsentrasjonen av fint svevestøv 2016-2019 - Kommunehelsa statistikkbank Konsentrasjonen av fint svevestøv 2016-2019 - Norgeshelsa statistikkbank  Det er gjort nye...

  Melding

  Publisert

 4. 10. jun - 11. jun | 2020

  AQ4ALL – a Nordic air quality conference

  At this conference Nordic scientists at the forefront of air quality research will present the latest results from three ongoing projects.
  09.00-16.00
  Konferanse
  Zoom

  Arrangement

 5. Verdsetting av luftforurensningens effekter på helse, miljø og materialer

  Folkehelseinstituttet har i samarbeid med Menon Economics gjort en kartlegging av dagens status for verdsetting av effekter av luftforurensning på helse, miljø og materialer. Oppdraget er gjort for Miljødirektoratet. Målet med kartleggingen har vært å...

  Melding

  Publisert

 6. Grenseverdiene for svevestøv bør strammes inn

  Strengere grenseverdier for svevestøv vil gjøre at flere kommuner må ta grep, men helsegevinstene vil være mye større enn kostnadene.

  Nyhet

  Publisert

 7. Ny varslingstjeneste for luftkvalitet

  En ny landsdekkende tjeneste varsler hvordan lufta er nå, resten av dagen og neste døgn. Du får vite om det er lite, moderat, høy eller svært høy luftforurensning der du bor eller oppholder deg.

  Nyhet

  Publisert

 8. Nyere målinger viser lave gassnivåer i boliger ved tidligere avfallsdeponi

  Måleverdiene av benzen- og metangass i boliger ved det tidligere Brånås Avfallsdeponi i Skedsmo kommune er lave, og innenfor gjeldende grenseverdier.

  Nyhet

  Publisert