Hopp til innhold

Valgte elementer er lagt i handlekurven

Gå til handlekurv

Flere artikler om temaet

Viser  11  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
  1. Smitte fra dyr – forekomst og risiko

    Både kjæledyr, fugler, pinnsvin i hagen og husdyr kan være en kilde til smitte med forskjellige mikroorganismer.

    Artikkel

    Publisert

  2. Tidenes største En- helse satsing finansiert fra EUs Horisont 2020

    På instituttnivå deltar FHI i totalt tolv H2020 prosjekter fordelt på en rekke fagområder, hvorav One Health European Joint Programme (OHEJP) er det største med 39 partnere.

    Artikkel

    Publisert

  3. Tiltak ved utbrudd av norovirus i barnehager, på hoteller og andre overnattingssteder

    Norovirus spres lett fra person til person på steder hvor det er mye folk. God håndhygiene minsker sjansen for å bli smittet og beskytter mot videre spredning av viruset og utbrudd.

    Artikkel

    Publisert

  4. Risikoen ved å drikke rå melk

    Rå melk kan inneholde sykdomsfremkallende bakterier og andre mikrober, og bør derfor varmebehandles før vi drikker den eller bruker den i matlaging.

    Artikkel

    Publisert Oppdatert

  5. Hvordan forebygge smitte fra reptiler til mennesker

    Fra og med 15. august 2017 er det tillatt med 19 reptilarter i Norge. Amfibier vil fortsatt være forbudt. Dyrene kan ha bakterier som kan smitte til mennesker.

    Artikkel

    Publisert

  6. Funn av E. coli i mat og vann - hva betyr det?

    Funn av E. coli betyr som regel at produktet det er funnet i, enten det gjelder en matvare eller vann, nylig har blitt forurenset med avføring. Funnet er et uttrykk for dårlig hygiene.

    Artikkel

    Publisert

  7. Harepest - overføres fra lemen og andre smågnagere

    I år med mye lemen og mus i naturen, bør du være ekstra forsiktig med å drikke vann direkte fra naturen og ved håndtering av muselort og avføring fra andre smågnagere.

    Artikkel

    Publisert Oppdatert

  8. Slik førebygger du omgangssjuke som kjem av norovirus

    Norovirus er svært smittsamt. Dei viktigaste førebyggande tiltaka er grundig handvask med såpe og vatn og god kjøkkenhygiene heime, i skule og i barnehage.

    Artikkel

    Publisert Oppdatert

  9. Tarminfeksjon med campylobacter - campylobacteriose

    Campylobacter er en bakterie som kan gi diaresykdom hos mennesker. Mennesker blir smittet gjennom forurenset mat eller vann, eller ved kontakt med smittede dyr eller fugler.

    Artikkel

    Publisert Oppdatert

  10. Kontroll og oppfølging av pasienter med tarminfeksjoner

    Enkelte pasienter med tarminfeksjoner kan på grunn av arbeidssituasjon eller oppholdssted utgjøre en økt risiko for videre smittespredning.

    Artikkel

    Publisert Oppdatert

  11. Overvåking og varsling av næringsmiddelbårne sykdommer og zoonoser

    Avdeling for infeksjonsovervåking har en egen faggruppe for overvåking av næringsmiddelbårne sykdommer og zoonoser. Her finnes også en utbruddsgruppe som kan bistå kommunene ved utbrudd (epidemier).

    Artikkel

    Publisert Oppdatert