Hopp til innhold

Artikkel

NorFlu Nyhetsbrev

Publisert Oppdatert

Her finner du alle nyhetsbrevene fra NorFlu.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Her finner du alle nyhetsbrevene fra NorFlu.


Mars 2020

Dette er et ekstraordinært nyhetsbrev til deg som er med i NorFlu. På grunn av koronapandemien ønsker vi i en periode fremover å sende dere korte spørreskjemaer som kan fylles ut på mobiltelefon. I nyhetsbrevet kan du lese mer om hvorfor vi trenger deres hjelp til å skaffe mer kunnskap om den pågående pandemien.

Høst 2019

Dette er det første elektroniske nyhetsbrevet i NorFlu. Her kan du lese om overgangen til elektroniske løsninger i NorFlu, samt nytt spørreskjema ved 9-10-årsalder. Vi forteller også om hvor mange som svarte på 7-årsskjema.

Høst 2016

Har du noen gang lurt på hva som skjer med skjemaene du fyller ut og sender til oss. I dette nyhetsbrevet kan du lese litt om datainnsamlingen i NorFlu. Vi presenterer også siste nytt fra forskningen i NorFlu og informerer om at et nytt spørreskjema er på vei.  Vi vil fortløpende sende ut spørreskjema til foresatte med barn som nylig har fylt 7 år.

Vinter 2015

I desember 2013 kom de første deltakerne til den kliniske undersøkelsen av 4-åringer. Undersøkelsene pågår ut mars 2015 og vi ligger godt an til å nå målet  på 600 barn! Vi har snakket med deltaker nr. 100 for å høre hva hun syntes om undersøkelsen. Lurer dere på hvordan det er å drive med forskning? Vi har intervjuet to av forskerne i NorFlu-prosjektet for å få et innblikk i deres hverdag.

Les om alt dette i nyhetsbrevet!

Vinter 2013

I oktober 2012 kom den gledelige meldingen om at NorFlu-prosjektet har fått tildelt ekstra forskningsmidler fra Forskningsrådet. Med disse midlene får vi nå mulighet til å invitere et utvalg av barna til en undersøkelse hvor vi vil kartlegge språk, sosiale ferdigheter og motorikk. Disse undersøkelsene vil finne sted i Oslo og starter opp høsten 2013.

Les mer om hva som skjer i NorFlu i vårt siste nyhetsbrev

Sommer 2011

Bjørn Angelo ble født i mai 2010 og lå i mammas mage da influensaepidemien pågikk høsten og vinteren 2009/2010.

- Det føles meningsfullt å være med i NorFlu, sier mamma Silva Bonora, som lot seg vaksinere mot svineinfluensa da hun var gravid. - Hvis jeg som deltaker i NorFlu kan bidra til mer kunnskap slik at gravide og kvinner generelt stadig får bedre oppfølging og behandling, så er det flott, sier trebarnsmoren.

Vinter 2011

- Takk for god innsats så langt, vi ser fram til å følge dere i tiden framover, sier Lill Trogstad, prosjektleder i NorFlu. Rekrutteringen til undersøkelsen er avsluttet, og de første deltakerne har allerede mottatt et nytt spørreskjema rundt seks måneder etter fødselen.