Hopp til innhold

Nyheter og meldinger

Viser  7  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. 27.500 deltok i spørreundersøkelse om hjernehelse

  Hele 27.500 deltakere i 76 land ble med i det som trolig er den største spørreundersøkelsen om hjernehelse noensinne. Lifebrain-prosjektet og sju organisasjoner står bak studien som ledes fra FHI.

  Forskningsfunn

  Publisert

 2. GLOBVAC-konferansen 2020 13. og 14. mai er avlyst

  Globvac-konferansen 2020, som skulle gått av stabelen i Oslo 13. og 14. mai er avlyst. Arrangementskomiteen har vedtatt å avlyse konferansen i mai på grunn av den nåværende situasjonen i forbindelse med covid-19-pandemien. Konferansen blir utsatt på...

  Melding

  Publisert

 3. Psykiske problem kombinert med høgt alkoholinntak aukar risikoen for tidleg død

  Risikoen for tidleg død doblar seg dersom ein har psykiske problem og drikk meir enn to glas vin per dag i gjennomsnitt. Det viser ein studie som Folkehelseinstituttet har leidd.

  Forskningsfunn

  Publisert

 4. Trygt å bli gravid etter en dødfødsel

  Å bli gravid igjen innen 12 måneder etter en dødfødsel øker ikke risikoen for svangerskapskomplikasjoner, viser ny internasjonal studie.

  Forskningsfunn

  Publisert

 5. Antibiotikaresistens fortsatt høg i Europa

  Ein ny europeisk rapport slår fast at det fortsatt er høg førekomst av antibiotikaresistens i bakteriar frå menneske og dyr i mange land i Europa. I Noreg er dette eit avgrensa problem.

  Nyhet

  Publisert

 6. Kritisk tenkning kan læres

  Det er mulig å lære 10-12-åringer kritisk tenkning i skolen, selv med lav lærertetthet og begrensete ressurser, viser forskningsprosjekt fra Uganda. Også foreldre kan læres å vurdere forskning.

  Forskningsfunn

  Publisert

 7. Små fremskritt i arbeidet med dødfødsler

  Dødfødsler er en forsømt epidemi globalt. Det viser en ny studie publisert i The Lancet , der forskere ved Folkehelseinstituttet har bidratt.

  Forskningsfunn

  Publisert Oppdatert