Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status for koronavirus i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

 • Status for koronavirus i Norge

Nyhet

Status for koronavirus i Norge

Til sammen har nå 86 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Ingen av de som er smittet er alvorlig syke eller innlagt på sykehus.

Til sammen har nå 86 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Ingen av de som er smittet er alvorlig syke eller innlagt på sykehus.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet har i dag fått rapportert at ytterligere 30 personer har testet positivt på koronavirus. Personene er hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i sine respektive kommuner.

Alle tilfellene kan fremdeles knyttes til utbrudd i utlandet, de fleste tilfellene er tilknyttet utbruddet i Nord-Italia, to er tilknyttet Iran, ett er tilknyttet Hong Kong og ett er tilknyttet Kina.

- Smittespredningen kan gå over i en ny fase, hvor vi ikke klarer å knytte alle de smittede til et kjent utbruddsområde. Smittevernrådene er under fortløpende vurdering i takt med kunnskap om situasjonen og utviklingen i andre land, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Geografisk tilhørighet

Per 5. mars har til sammen 86 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Den geografiske tilhørighetene til tilfellene er som følger:

 • Agder: 5
 • Innlandet: 4
 • Møre og Romsdal: 2
 • Oslo: 18
 • Rogaland: 3
 • Telemark og Vestfold: 2
 • Troms og Finnmark: 2
 • Trøndelag: 7
 • Vestland: 22
 • Viken: 21

Forskningsfunn antyder to varianter av det nye koronaviruset

Media har i dag omtalt en studie fra Kina der funnene antyder to genvarianter av det nye koronaviruset.

Funnene antyder at koronaviruset utviklet seg tidlig til to varianter, hvor den ene kan ha større potensiale for smittespredning.

- Det er ikke snakk om at et virus i senere tid har utviklet seg til en farligere variant, sier fungerende seksjonsleder Karoline Bragstad ved Folkehelseinstituttet.

Betydningen av dette forskningsfunnet er ennå uvisst, og studien er gjort på et lite antall virus, og resultatene er allerede omdiskutert. Det er foreløpig for tidlig å konkludere noe da dette er svært begrensede data som først og fremst vil gi grunnlag for ytterligere studier.

Oppdaterte råd og ny informasjon fra FHI: