Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Rettigheter og reservasjonsrett for deltakerne i Vekstkohorten»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Rettigheter og reservasjonsrett for deltakerne i Vekstkohorten

Artikkel

Rettigheter og reservasjonsrett for deltakerne i Vekstkohorten

Her finner du informasjon om dine rettigheter som deltaker i Vekstkohorten. Du kan reservere deg fra å delta, men Folkehelseinstituttet håper at du blir med slik at du bidrar til verdifull forskning om høyde, vekt og livvidde også i fremtiden.

vekt, veiing
Foto: Colourbox.com

Her finner du informasjon om dine rettigheter som deltaker i Vekstkohorten. Du kan reservere deg fra å delta, men Folkehelseinstituttet håper at du blir med slik at du bidrar til verdifull forskning om høyde, vekt og livvidde også i fremtiden.


Innhold på denne siden

Som deltaker i Barnevekststudien 2010, 2012, 2015 eller i UngVekst-studien 2017, har du mottatt en melding på Helsenorge fra Folkehelseinstituttet om å videreføre dine helsedata i helseundersøkelsen Vekstkohorten. Dette er en befolkningsbasert helseundersøkelse som består av helsedata om høyde og vekt fra barn på 8 og 13 år, blant annet dine data fra en av de to vekststudiene.

Som deltaker i Barnevekststudien eller UngVekst-studien håper vi fortsatt å kunne benytte dine helsedata i vår videre forskning, men det er fullt mulig å reservere seg mot å delta eller å videreføre helsedata dersom du ønsker det.

Vekstkohorten er ikke tidsbegrenset. Vi vil derfor beholde dine data med mindre du gir oss beskjed om at du ønsker å slettes fra undersøkelsen. Det vil imidlertid være av stor verdi for Vekstkohorten å få beholde dataene som allerede er samlet inn.

Hvis du vil være med videre

Hvis du ønsker å fortsette som deltaker i Vekstkohorten vil du:

  • Motta spørreskjema i årene som kommer. Det er frivillig å svare.
  • Bli kontaktet for å delta i nye undersøkelser. Du bestemmer selv, i eget samtykke, om du ønsker å bidra til dette. Du trenger ikke bli med hvis du ikke ønsker det.

Du vil ikke motta individuell informasjon knyttet til din helsetilstand basert på opplysninger eller forskning som gjøres med data fra Vekstkohorten.

Opplysningene du har gitt oss vil brukes til forskning på årsaker til plager og sykdom. For å kunne gjøre dette må vi ved enkelte anledninger:

  • Hente opplysninger om deg fra andre kilder slik som helseregistre og Statistisk Sentralbyrå (SSB). Kun godkjente forskingsprosjekter med spesifikke formål har tillatelse til å gjøre dette.
  • Sende helseopplysninger (uten ditt navn eller fødselsnummer) til andre forskningsinstitusjoner og samarbeidspartnere i Norge og utlandet. Denne typen samarbeid er det strenge regler for.

Du er automatisk med videre i Vekstkohorten dersom vi ikke hører fra deg. I så fall gleder vi oss til å ha deg med videre.

Hvis du ikke vil være med videre

Deltakere i Barnevekststudien 2015

Deltakere og foresatte til deltakere i Barnevekststudien 2015:

Deltakere i Barnevekststudien 2010, 2012 eller UngVekst 2017 

Velger du å melde deg ut av Vekstkohorten, vil du ikke motta spørreskjemaer eller invitasjoner til delprosjekter i fremtiden. Vi vil fortsatt lagre data om deg og sammenstille disse med helseregistre og andre datakilder. På den måten vil du bidra til verdifull forskning i fremtiden uten at det krever en innsats fra deg.

Du kan også velge å slette deg fra undersøkelsen. Dette innebærer sletting av alle data om deg. Analyser som allerede er gjennomført, kan ikke slettes. Velger du å slettes, vil vi ikke kunne forske på dine data i fremtiden.

Meld meg ut av Vekstkohorten

Innlogging krever elektronisk ID. På siden du da kommer til fra denne knappen, kan du også få slettet dine data i Vekstkohorten.

Du trenger ikke oppgi hvorfor du vil melde deg ut eller få slettet dine opplysninger. Dersom du velger dette alternativet, takker vi for ditt bidrag så langt.

Lurer du på noe?

  • Du kan lese utfyllende informasjon om ditt personvern her: Slik behandles personopplysningene dine i Vekstkohorten og Innsyn i, retting og sletting av helseopplysninger

  • Har du spørsmål eller kommentarer om Vekstkohorten eller personvern kan du ta kontakt via epostadressene: eller .  

Takk fra oss i Vekstkohorten.

Med vennlig hilsen

Folkehelseinstituttet