Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Et bærekraftig matsystem»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Et bærekraftig matsystem

Arrangement

Et bærekraftig matsystem - oppstartsmøte for forskningsprosjektet NewTools

Oppstartsmøte for forskningsprosjektet NewTools - Developing tools for food system transformation, including food summary scores for nutrition and sustainability. I NewTools samarbeider en rekke aktører i det norske matsystemet for å få til mer bærekraftig matproduksjon og konsum.

I NewTools samarbeider en rekke aktører i det norske matsystemet for å få til mer bærekraftig matproduksjon og konsum. Colourbox.com
I NewTools samarbeider en rekke aktører i det norske matsystemet for å få til mer bærekraftig matproduksjon og konsum. Colourbox.com

Oppstartsmøte for forskningsprosjektet NewTools - Developing tools for food system transformation, including food summary scores for nutrition and sustainability. I NewTools samarbeider en rekke aktører i det norske matsystemet for å få til mer bærekraftig matproduksjon og konsum.


    Kontakt

20. jan | 2022

09.00-11.30
Webinar
Teams
Et bærekraftig matsystem - klikk her for å delta på Teams

NewTools er et forskningsprosjekt finansiert av Norges forskningsråd, som svar på utlysning av samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv, innenfor temaet fremtidens bærekraftige matsystemer.

I NewTools samarbeider en rekke aktører i det norske matsystemet for å få til mer bærekraftig matproduksjon og konsum. NewTools skal gi ny kunnskap om ernærings-, klima- og miljøpåvirkningen til maten vår. Prosjektet startet 1.12.2021 og varer i fire år. Folkehelseinstituttet leder prosjektet.

I dette webinaret - et digitalt oppstartsmøte for NewTools - vil du få høre mer om selve prosjektet. Våre inviterte foredragsholdere vil også belyse overordnede problemstillinger knyttet til bærekraftige matsystemer og hvordan det blir satset i EU for å sikre bærekraftig matproduksjon.

Møtet er åpent for alle.

Program

Møteleder: Knut-Inge Klepp, prosjektleder for NewTools og direktør for område for psykisk og fysisk helse ved FHI

0900    Velkommen

               v/Camilla Stoltenberg, direktør for Folkehelseinstituttet

0910    Hilsen fra regjeringsapparatet

               v/Ole Henrik Bjørkholt, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet og

               Wenche Westberg, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet

0915    Bærekraftig matproduksjon – EU satser ambisiøst

               v/Stein Ivar Ormsettrø, Matråd ved EU-delegasjonen i Brüssel

0940    Matsystemets rolle i å løse miljøutfordringene        

               v/Ivar Baste, seniorrådgiver i Miljødirektoratet

1000    Beinstrekk

1010    Hva er et bærekraftig matsystem?

               v/Arne Bardalen, spesialrådgiver ved NIBIO

1030    Om samarbeidsprosjekt som virkemiddel i forskning

               v/Trond Einar Pedersen, spesialrådgiver i Norges forskningsråd

1045    Hva er NewTools?

               v/Helle Margrete Meltzer, tidl. forskningssjef ved FHI og Knut-Inge Klepp,

               prosjektleder for NewTools og direktør for område for psykisk og fysisk helse

               ved FHI

1105    Spørsmål fra publikum

    Kontakt