Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Hva er NOST?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Hva er NOST?

Informasjon om løsningen.


Hva er NOST?

NOST er en webbasert løsning utformet for å forenkle arbeidet med å kartlegge i hvilken grad klinisk helsepersonell etterlever grunnleggende anbefalinger om smitteforebyggende tiltak.

Observasjonen gjennomføres av opplærte observatører som er tilstede i pasientsituasjonen. Observert etterlevelse av anbefalt praksis registreres ved bruk av håndholdt enhet som smarttelefon eller nettbrett. Man kan deretter enkelt lage rapporter som oppsummerer resultater fra en valgt periode. Rapportene viser data  for den enkelt sengepost, samt for klinikken sengeposten er organisert under og for sykehuset som helhet. Dataene benyttes til lokalt forbedringsarbeid, og rapporteres inn via løsningen til nasjonal databank for sammenstilling av nasjonale data. 

Løsningen har fire moduler; 4 Indikasjoner (håndhygiene), Hansker, Ringer, klokker og negler, og Personlig beskyttelsesutstyr.

Ved observasjon registreres kun arbeidssted og profesjon, dataene kan derfor ikke føres tilbake til det enkelte helsepersonell.

Målgrupper

NOST kan benyttes ved observasjon av klinisk personell i alle deler av helse- og omsorgstjenesten. Løsningens første versjon er best tilpasset spesialisthelsetjenesten.