Spørreskjema i Miljøbiobanken 2024 for deg mellom 16-26
Artikkel
|Publisert
Har du mottatt en SMS med invitasjon til å svare på elektronisk spørreskjema i Miljøbiobanken?
Du får tilgang til spørsmålene ved å trykke på lenken over (pålogging med BankID eller minID). Husk å trykke send når du er ferdig med å svare.
Hva innebærer dette for deg?
Det tar ca. 1-1,5 time å svare på det elektroniske spørreskjemaet, som inneholder blant annet spørsmål om bolig, livsstil, kosthold, levevaner og miljøet rundt deg. Svarene dine gir oss viktig informasjon som brukes i forskning om helse og hvordan miljøgifter og andre uønskede stoffer endrer seg i kroppen over tid. Det er frivillig å svare. Du kan svare på spørsmålene fra pc, nettbrett eller mobilen din (du får tilgang ved å trykke på lenken over).
Det er dessverre ikke mulig å mellomlagre svarene i det elektroniske spørreskjemaet, som derav må fylles ut sammenhengende. Du kan ta pauser på inntil 30 minutter underveis, uten å stenge nettleseren.
Hver deltaker som leverer prøver og svarer på spørreskjema vil få tilsendt et gavekort på 500 kroner som kompensasjon.
Statistiske analyser gjøres på gruppenivå, og du får ikke personlig tilbakemelding om resultater.
Forskningsresultater blir publisert på nettsidene våre, i nyhetsbrev og i forskningsartikler. For å ivareta personvernhensyn vil ikke enkeltpersoner kunne gjenkjennes i resultatene.
Hensikten med undersøkelsen
Formålet med undersøkelsen er å følge med på hvordan nivåer av næringsstoffer, miljøgifter og andre uønskede stoffer i kroppen vår endrer seg over tid, og hvordan disse påvirker markører for helse målt i blod og urin. Vi vil også studere mulige sammenhenger med helse ved å benytte informasjon fra spørreskjema fra MoBa og data i andre registre. Det kan også være aktuelt å undersøke sammenhenger mellom miljøgifter, epigenetikk og helse.
Du som er deltaker i MoBa har allerede svart på mange tidligere spørreskjemaer. Vi trenger nå informasjon som kan være viktig for å få kunnskap om hva som påvirker nivået av miljøgifter i kroppen, som for eksempel kosthold, levevaner og bomiljø.
Spørsmålene i spørreskjemaet er harmonisert med tilsvarende spørsmål i prosjektet «Partnership for the Assessment of Risks from Chemicals (PARC)», som Miljøbiobanken er en del av.
Lurer du på noe?
Se om du finner svar på denne temasiden:
Har du fortsatt spørsmål, ta kontakt med oss ved å:
- Sende e-post til morfarbarn@fhi.no
- Ringe oss på telefon 480 39 432, mandag–fredag fra kl. 09.15–11.15