Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Resultater fra avløpsovervåkingen»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Resultater fra avløpsovervåkingen

Artikkel

Resultater fra avløpsovervåkingen

Artikkelen inneholder oversikt over resultater fra avløpsovervåkingen av SARS-CoV-2-viruset.

Illustrasjon: FHI
Illustrasjon: FHI

Artikkelen inneholder oversikt over resultater fra avløpsovervåkingen av SARS-CoV-2-viruset.


Innhold på denne siden

Her finner du de siste resultatene fra avløpsovervåkingen:

Resultater fra tidligere uker, se vedleggsmappen under.

Ukentlig konsentrasjon av SARS-CoV-2 RNA i avløpsvann i Norge (rød linje), sammenlignet med kliniske indikatorer for smittenivå i befolkningen. Status pr 23.03.2023
Ukentlig konsentrasjon av SARS-CoV-2 RNA i avløpsvann i Norge (rød linje), sammenlignet med kliniske indikatorer for smittenivå i befolkningen. Status pr 30.03.2023. Merk at avløpsvannsresultatene kun er basert på prøver tatt på utvalgte steder, mens de øvrige indikatorene er hentet fra nasjonale registre. Smitte- og innleggelsestallene for den siste uken er ikke komplette. Kilde: Beredt C19 og avløpsovervåkingen.

Resultater fra avløpsovervåkingen av SARS-CoV-2-viruset skal bidra til å fange opp tidlige signaler på endringer i epidemien og følge med på nye virusvarianter som er i omløp.

I første omgang (f.o.m. juni 2022) vil det tas prøver av avløpsvann fra Tromsø, Trondheim, Bergen, Oslo og Ullensaker/Gardermoen–området, tilsvarende ca 30% av befolkningen i Norge.

Fra og med 1.desember 2022 er antall prøvetakingssteder redusert fra 12 til 5 som dekker ca 25% av befolkningen i Norge. I denne perioden tas det prøver av avløpsvann fra Trondheim, Bergen, Oslo og Ullensaker/Gardermoen-området.

Historikk

28.10.2022: Figur erstattet med ny.