Antall smittede med koronavirus i Norge
Nyhet
|Oppdatert
Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.
Til sammen har nå 56 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Ingen av de som er smittet er alvorlig syke eller innlagt på sykehus. Personene er hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i sine respektive kommuner.
Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsidenFolkehelseinstituttet har i dag fått bekreftet at ytterligere 23 personer har testet positivt på koronavirus. Alle tilfellene kan fremdeles knyttes til utbrudd i utlandet, hvorav ett av tilfellene er tilknyttet Iran, ett er tilknyttet Hong Kong og resten er tilknyttet utbruddet i Nord-Italia. Det er ingen nye tilfeller tilknyttet utbruddet ved Ullevål universitetssykehus.
– Vi ser at vi i Norge har flere positive tester enn andre land i Norden. Vi tenker at dette gjenspeiler at vi i Norge nå tester mange og at svært mange av disse har kommet hjem fra Nord-Italia i de norske vinterferieukene, sier avdelingsdirektør Line Vold.
Geografisk tilhørighet*
Per 4. mars har til sammen 56 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Den geografiske tilhørighetene til tilfellene er som følger:
- Agder: 3
- Innlandet: 3
- Møre og Romsdal: 1
- Oslo: 11
- Rogaland: 3
- Troms og Finnmark: 2
- Trøndelag: 1
- Vestland: 17
- Viken: 15
Tiltak for å redusere smittespredning
Til nå har helsemyndigheter og helsetjeneste sporet opp, testet og isolert bekreftede smittede, innhentet kunnskap, utarbeidet råd og informasjon til helsetjeneste og befolkning, forberedt helsetjenesten på å ta imot smittede pasienter, analysert prøver samt koordinert arbeidet internasjonalt.
Helsemyndighetene forventer at smittespredningen kan gå over i en ny fase, der vi får smittespredning i Norge uten at vi klarer å knytte alle de smittede til et kjent utbruddsområde.
– Målet for tiltakene som gjennomføres nå, er at færrest mulig blir smittet fremover, og at tilfellene spres ut i tid slik at helsetjenesten har tilstrekkelig kapasitet til å ivareta de som kan bli alvorlig syke, sier Vold.
I en slik fase kan det bli aktuelt med nye og mer inngripende tiltak for å hindre smittespredning. Valg av tiltak må hele tiden stå i samsvar med utviklingen av situasjonen.
– Vi får mange spørsmål om helsemyndighetenes håndtering av koronautbruddet. Dette er en situasjon under utvikling, og rådene våre er under fortløpende vurdering i takt med kunnskap om situasjonen og utviklingen i andre land, forklarer Vold.
Hun legger til at smittevernrådene våre baserer seg på balansen mellom forventet nytte opp mot samfunnskostnader, gjennomførbarhet, etiske betraktninger, folks holdninger og lovverk.
Råd og informasjon
I går og i dag har FHI gått ut med oppdaterte råd og ny informasjon, inkludert:
- Råd og informasjon til befolkningen
- Råd og informasjon til risikogrupper
- Arbeidsrestriksjoner, hjemmekarantene og hjemmeisolering
- Opphevelse av isolasjon
- Smittevernråd ved reise
- Informasjon til skoler, skolefritidsording og barnehager
- Råd til personer som er i hjemmekarantene
- Råd til pasienter som isoleres i hjemmet
* geografisk tilhørighet ble oppdatert for 10 av tilfellene som vi per 04.03.20 ikke hadde informert om.