Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Antall smittede med koronavirus i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Antall smittede med koronavirus i Norge

Nyhet

Antall smittede med koronavirus i Norge

Til sammen har nå 56 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Ingen av de som er smittet er alvorlig syke eller innlagt på sykehus. Personene er hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i sine respektive kommuner.

Til sammen har nå 56 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Ingen av de som er smittet er alvorlig syke eller innlagt på sykehus. Personene er hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i sine respektive kommuner.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet har i dag fått bekreftet at ytterligere 23 personer har testet positivt på koronavirus. Alle tilfellene kan fremdeles knyttes til utbrudd i utlandet, hvorav ett av tilfellene er tilknyttet Iran, ett er tilknyttet Hong Kong og resten er tilknyttet utbruddet i Nord-Italia. Det er ingen nye tilfeller tilknyttet utbruddet ved Ullevål universitetssykehus.

– Vi ser at vi i Norge har flere positive tester enn andre land i Norden. Vi tenker at dette gjenspeiler at vi i Norge nå tester mange og at svært mange av disse har kommet hjem fra Nord-Italia i de norske vinterferieukene, sier avdelingsdirektør Line Vold.

Geografisk tilhørighet*

Per 4. mars har til sammen 56 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Den geografiske tilhørighetene til tilfellene er som følger:

  • Agder: 3
  • Innlandet: 3
  • Møre og Romsdal: 1
  • Oslo: 11
  • Rogaland: 3
  • Troms og Finnmark: 2
  • Trøndelag: 1
  • Vestland: 17
  • Viken: 15

Tiltak for å redusere smittespredning

Til nå har helsemyndigheter og helsetjeneste sporet opp, testet og isolert bekreftede smittede, innhentet kunnskap, utarbeidet råd og informasjon til helsetjeneste og befolkning, forberedt helsetjenesten på å ta imot smittede pasienter, analysert prøver samt koordinert arbeidet internasjonalt.  

Helsemyndighetene forventer at smittespredningen kan gå over i en ny fase, der vi får smittespredning i Norge uten at vi klarer å knytte alle de smittede til et kjent utbruddsområde.

– Målet for tiltakene som gjennomføres nå, er at færrest mulig blir smittet fremover, og at tilfellene spres ut i tid slik at helsetjenesten har tilstrekkelig kapasitet til å ivareta de som kan bli alvorlig syke, sier Vold.

I en slik fase kan det bli aktuelt med nye og mer inngripende tiltak for å hindre smittespredning. Valg av tiltak må hele tiden stå i samsvar med utviklingen av situasjonen.  

– Vi får mange spørsmål om helsemyndighetenes håndtering av koronautbruddet. Dette er en situasjon under utvikling, og rådene våre er under fortløpende vurdering i takt med kunnskap om situasjonen og utviklingen i andre land, forklarer Vold.

Hun legger til at smittevernrådene våre baserer seg på balansen mellom forventet nytte opp mot samfunnskostnader, gjennomførbarhet, etiske betraktninger, folks holdninger og lovverk.

Råd og informasjon

I går og i dag har FHI gått ut med oppdaterte råd og ny informasjon, inkludert:

* geografisk tilhørighet ble oppdatert for 10 av tilfellene som vi per 04.03.20 ikke hadde informert om.