Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «EndNote og referanselister»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • EndNote og referanselister

Artikkel

EndNote og referanselister

Vi anbefaler at du bruker EndNote når du skal lage referanselister i rapporter og artikler. Biblioteket arrangerer jevnlig kurs.

Logo av EndNote X7

Vi anbefaler at du bruker EndNote når du skal lage referanselister i rapporter og artikler. Biblioteket arrangerer jevnlig kurs.


Med EndNote kan du:

  • samle og sortere referansene du vil ta vare på etter et litteratursøk
  • holde oversikt over litteratur du har brukt over tid, hentet fra ulike kilder
  • sette inn referanser i manuskriptet ditt og lage litteraturhenvisninger
  • enkelt produsere litteraturlister i det formatet tidsskriftet krever

Trenger du hjelp?

Biblioteket kan svare på spørsmål om EndNote, og bistå med referanselister. Biblioteket arrangerer også jevnlige kurs i EndNote. Kontakt oss på .

Bibliotekets kursmanual: Biblioteket har utarbeidet en kursmanual som beskriver de viktigste funksjonalitetene i programmet. Manualen deles ut på våre EndNote-kurs men vil også være god støtte for deg som ikke har mulighet for å delta på kurs.

​EndNotes manual for avanserte brukere (clarivate.libguides.com): Problemstillinger utover de mest vanlige, kan du finne svar på i EndNotes egen manual.

Bibliotekets eksportveileder​​​: En av de viktigste funksjonene i EndNote er muligheten for å søke i bibliografiske databaser på internett, og laste ned referansene du finner der til EndNote. Bibliotekets eksportveileder ​beskriver hvordan du laster ned referanser fra de mest sentrale databasene.

Referanselister i Helseforvaltningen

Biblioteket har utviklet to stiler som vi anbefaler at du bruker når du lager referanselister i publikasjoner ved din organisasjon. Stilene følger automatisk med når du laster ned EndNote, men du finner dem også helt nederst på denne siden.

  • «Helseforvaltningen numerisk» bygger på Vancouversystemet, og er tilgjengelig i norsk og engelsk versjon, samt en versjon med abstract.
  • «Helseforvaltningen forfatter-årstall» bygger på APA-stilen, og er tilgjengelig i norsk og engelsk versjon.

Eksempelsamlingene nedenfor viser hvordan referansene skal se ut i henhold til reglene i de to stilene, med bilde av hvordan referansen skal registreres i EndNote for å få ønsket resultat på referanselisten.​​​​

Det fins også et eget dokument med generelle råd for å registrere referanser når du skal bruke helseforvaltningsstilene.

Last ned EndNote-stiler

Stilene som anbefales for helseforvaltningen ligger klar til nedlastning nederst på denne siden.

OBS: Velg å åpne filen (ikke lagre). Filen vil åpne seg i EndNote. Gå deretter på File > Save as. Programmet sørger da for at filen automatisk blir lagret på riktig plass.