Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «EndNote og referanselister»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • EndNote og referanselister

Artikkel

EndNote og referanselister

Vi anbefaler at du bruker EndNote når du skal lage referanselister i rapporter og artikler. Biblioteket arrangerer jevnlig kurs.

EndNote 7.png

Vi anbefaler at du bruker EndNote når du skal lage referanselister i rapporter og artikler. Biblioteket arrangerer jevnlig kurs.


Med EndNote kan du:

  • samle og sortere referansene du vil ta vare på etter et litteratursøk
  • holde oversikt over litteratur du har brukt over tid, hentet fra ulike kilder
  • sette inn referanser i manuskriptet ditt og lage litteraturhenvisninger
  • enkelt produsere litteraturlister i det formatet tidsskriftet krever

Trenger du hjelp?

Biblioteket kan svare på spørsmål om EndNote, og bistå med referanselister. Biblioteket arrangerer også jevnlige kurs i EndNote. Kontakt oss på .

Biblioteket har utviklet en veileder som beskriver de vanligste funksjonene i EndNote. Denne veilederen bruker vi også som kursmanual på våre EndNote-kurs. Se "Veiledninger" i venstremeny for flere veiledere.

Referanselister i Helseforvaltningen

Biblioteket har utviklet to stiler som vi anbefaler at du bruker når du lager referanselister i publikasjoner ved din organisasjon. I eksempelsamlingene får du se hvordan en referanse skal se ut på referanselista, og hvordan du legger den inn i EndNote for å få dette resultatet.

Det fins også et eget dokument med generelle råd om hvordan registrere referanser i EndNote og hvilke opplysninger som skal være med.

Last ned EndNote-stiler

Stilene som anbefales for helseforvaltningen ligger klar til nedlastning nederst på denne siden.

OBS: Velg å åpne filen (ikke lagre). Filen vil åpne seg i EndNote. Gå deretter på File > Save as. Programmet sørger da for at filen automatisk blir lagret på riktig plass.