Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Hvorfor utredes nye vaksiner»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Hvorfor utredes nye vaksiner

Artikkel

Hvorfor utredes nye vaksiner

Arbeidsprosessen som fører frem til beslutning om en vaksine skal betales av det offentlige eller ikke, skal være forutsigbar, transparent og kunnskapsbasert.

skriver på pc
Colourbox.com

Arbeidsprosessen som fører frem til beslutning om en vaksine skal betales av det offentlige eller ikke, skal være forutsigbar, transparent og kunnskapsbasert.


Oppdraget

I et tillegg til tildelingsbrevet for 2015, ble FHI bedt om å utrede etablering av et mer robust system for å vurdere innføring av vaksiner i offentlig regi. Oppgaven ble gitt som en oppfølging av Legemiddelmeldingen. Utredningen ble levert til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) september 2016. (Se dokumentene i venstre marg).

Forutsigbart, transparent og kunnskapsbasert

Med et mer robust system menes et system som bidrar til at arbeidsprosessen som fører frem til beslutning om en vaksine skal betales av det offentlige eller ikke er forutsigbar, transparent og kunnskapsbasert. Viktige bidrag for å oppnå dette er gjennomføring av metodevarsling og metodevurderinger slik dette gjøres hos Legemiddelverket (SLV) og FHIs område for Helsetjenester i FHI for legemidler generelt, men tilpasset for vaksiner i program og vaksiner immunglobuliner og sera som utleveres på blå resept.  Arbeidsprosessen må være forankret hos aktuelle eksterne og interne aktører slik at størst mulig tillit til vaksinasjonsprogrammet oppnås.