Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Reiseråd - fugleinfluensa»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Reiseråd - fugleinfluensa

Artikkel

Reiseråd - fugleinfluensa

Reisende til land og områder der det er påvist smitte med fugleinfluensa til mennesker, bør ta visse forholdsregler. Dette gjelder hovedsakelig land i deler av Asia, Afrika og Midtøsten.

verdenskart
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Reisende til land og områder der det er påvist smitte med fugleinfluensa til mennesker, bør ta visse forholdsregler. Dette gjelder hovedsakelig land i deler av Asia, Afrika og Midtøsten.


Reiseråd – fugleinfluensa

Reisende til land og områder der det er påvist smitte med fugleinfluensa til mennesker, bør ta visse forholdsregler. Dette gjelder hovedsakelig land i deler av Asia, Midtøsten og Afrika.

  • Unngå direkte kontakt med fugler, inkludert fjørfe og ville fugler
  • Unngå steder hvor det holdes fjørfe og markeder med levende fugler
  • Unngå å ta på overflater som ser ut til å være kontaminert med avføring og sekret fra fjørfe
  • Unngå kontakt med døde fugler

Ellers er det viktig å praktisere god håndhygiene og adekvat varmebehandling av kjøtt, egg og andre produkter fra fugl.

Verdens Helseorganisasjon (WHO) har ikke anbefalt noen reiserestriksjoner til eller fra land der det er påvist utbrudd med fugleinfluensa som har smittet til mennesker.

Ved hjemkomst etter utenlandsopphold i risikoområder bør man unngå besøk i norske husdyrhold de 10 første dagene etter hjemkomst, og i særdeleshet norske fjørfehold. Dette er for å hindre at personer som kan være eksponert for fugleinfluensa i utlandet bringer smitten inn i den norske fjørfepopulasjonen. Det er forbudt for privatpersoner å importere kjøtt, egg og andre fjørfeprodukter fra områder med fugleinfluensa.