Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Til deg som er deltaker i Seniorkohorten, og fått forespørsel om å avgi blodprøve»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Til deg som er deltaker i Seniorkohorten, og fått forespørsel om å avgi blodprøve

Artikkel

Til deg som er deltaker i Seniorkohorten, og fått forespørsel om å avgi blodprøve

Er du deltaker i Seniorkohorten ved Folkehelseinstituttet og blitt spurt om å avgi en blodprøve? Her kan du lese mer om hvorfor vi ønsker å innhente blodprøver.

Colourbox.com
Colourbox.com

Er du deltaker i Seniorkohorten ved Folkehelseinstituttet og blitt spurt om å avgi en blodprøve? Her kan du lese mer om hvorfor vi ønsker å innhente blodprøver.


Innhold på denne siden

Hva innebærer det å ta blodprøve i Seniorkohorten?

Kun et lite utvalg av deltakerne i Seniorkohorten blir invitert til å avgi en blodprøve på Oslo universitetssykehus – Ullevål. Prøven blir testet for antistoffer mot koronaviruset. En positiv prøve betyr at du har hatt koronavirusinfeksjon, eller at du har fått vaksine mot korona. 

Vi ønsker å innhente blodprøver ved ulike tidspunkter slik at vi kan følge endringer i immunforsvaret til deltakerne over tid. Derfor kan du også bli invitert til én eller flere blodprøvetakinger senere.

Blodprøvene kan bli brukt til immunologiske analyser og andre analyser som kan hjelpe til å forstå pandemien. Et eksempel er å se på hvordan de hvite blodcellene bekjemper infeksjon og beskytter mot sykdom. Resultatene vil bli sammenstilt med opplysninger fra spørreskjemaene. Det kan også bli aktuelt å koble disse dataene til helseregistre.

Det er frivillig å delta

Det er frivillig å delta i Seniorkohorten, og du må aktivt samtykke til deltakelse. Dersom du ikke ønsker å delta, behøver du ikke å foreta deg noe og kan se bort fra våre SMS-henvendelser.

Du kan melde deg ut av Seniorkohorten når som helst

Du kan melde deg ut av Seniorkohorten (trekke samtykket ditt) når som helst, og be om at opplysningene dine blir slettet og prøvene destruert. For å melde deg ut, sender du oss en e-post om dette til: