Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «MoBa-undersøkelse om langvarige symptomer etter korona»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • MoBa-undersøkelse om langvarige symptomer etter korona

Artikkel

MoBa-undersøkelse om langvarige symptomer etter korona

MoBa inviterer til en undersøkelse om langvarige symptomer etter korona. For å delta må du ha mottatt en invitasjon fra MoBa. I undersøkelsen samler vi inn blodprøver og deltakelse krever ditt samtykke.

Bakterier og inskripsjonen coronavirus COVID-2019 på en blå  bakgrunn
Illustrasjon: Colourbox

MoBa inviterer til en undersøkelse om langvarige symptomer etter korona. For å delta må du ha mottatt en invitasjon fra MoBa. I undersøkelsen samler vi inn blodprøver og deltakelse krever ditt samtykke.


Har du mottatt en invitasjon til å delta i MoBa sin undersøkelse om langvarige symptomer etter korona?  Du kan avgi samtykke og delta ved å trykke på knappen under. Husk å ha din BankID klar.

Trykk her for å samtykke og delta i undersøkelsen

Hva innebærer dette for deg

På bakgrunn av svarene du har gitt i spørreskjemaene MoBa Korona inviterer vi deltakere som rapporterer at de har vært smittet av korona under Omikron-bølgen, og deltakere som ikke ble smittet i denne perioden. Du vil bli spurt om å avgi blodprøve ved Oslo universitetssykehus - Ullevål. Prøven vil bli testet for spor av antistoffer mot koronaviruset. Du vil få tilgang til ditt prøveresultat på helsenorge.no. Prøvetakingen vil finne sted etter påske og vi håper du har lyst og anledning til å bidra. 

Du kan lese mer om undersøkelsen her: 

Hensikten med undersøkelsen

Under pandemien samlet vi inn blodprøver fra et utvalg deltakere i MoBa, for å følge forekomst av antistoffer etter koronainfeksjon. Vi ønsker nå å innhente nye prøver fra et utvalg deltakere. Gjennom epigenetiske analyser ønsker vi å undersøke om det er forskjell på hvilke gener som er skrudd av eller på hos personer som utvikler langvarige plager og personer som ikke gjør det.

Koronapandemien fortsetter å være en utfordring for enkelte. En rekke studier fra Norge og andre land viser at rundt 13-20 % av alle som har hatt COVID-19 har symptomer etter gjennomgått infeksjon. Symptomene dreier seg hovedsakelig om plager fra luftveiene samt utmattelse og hjernetåke. En oppfølgingsstudie ved Folkehelseinstituttet viste for eksempel at 13,6 % av deltakerne var plaget av utmattelse 12 måneder etter koronainfeksjon. 

Lurer du på noe?

For spørsmål eller henvendelser om undersøkelsen, eller din deltakelse i MoBa:

  • Send e-post til 
  • 480 39 432, mandag – fredag fra kl. 09.15 – 11.15

Referanser

Caspersen, I. H., Magnus, P., & Trogstad, L. (2022). Excess risk and clusters of symptoms after COVID-19 in a large Norwegian cohort. European journal of epidemiology37(5), 539-548.