Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «MoBa Hjernehelse»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • MoBa Hjernehelse

Artikkel

MoBa Hjernehelse

Mødre og fedre i MoBa inviteres nå til å delta i MoBa Hjernehelse. Undersøkelsen er et samarbeid med NTNU, og verktøyet som brukes heter Memoro.

Mødre og fedre i MoBa inviteres nå til å delta i MoBa Hjernehelse. Undersøkelsen er et samarbeid med NTNU, og verktøyet som brukes heter Memoro.


Hva innebærer dette for deg?  

Du vil få tilsendt en lenke til undersøkelsen på SMS og e-post hvor vi ber om at du samtykker til at vi samler inn dine data i verktøyet Memoro. Du finner informasjonsskrivet her: MoBa hjernehelse (pdf)

  • Oppgavene tar ca. 20 minutter å svare på og du kan velge om du vil løse oppgavene på mobil eller om du vil løse oppgavene på en større skjerm ved hjelp av lenken du har mottatt på e-post. Du skal kun gjøre oppgavene én gang.
  • Oppgavene er en kombinasjon av ord, bilde- og tall-oppgaver. Vi vil be deg finne ut om noe er likt eller ulikt eller løse en oppgave så raskt og nøyaktig som du klarer. Noen av oppgavene krever at du bruker oppmerksomhet, korttidsminne, hurtighet og impulskontroll. Dette er ferdigheter du bruker i hverdagen.
  • Det er viktig at du gjør ditt beste på alle oppgavene. Oppgavene er laget slik at ingen skal få til alt. Instruksjoner vises på skjermen før start. Du kan ta en kort pause mellom to oppgaver. Hvis nødvendig, kan du avslutte og gjøre oppgavene ferdig senere. Vi anbefaler likevel at du gjør ferdig alt på en gang.
  • Du får ikke tilbakemelding om resultater fra oppgavene du har løst. 

Hensikten med oppgavene 

Vi ønsker å undersøke hjernens arbeidstempo og kapasitet ved ulike aldre og hvordan ferdigheter endres over tid. Vi vil også se på hvordan ulike ferdigheter spiller på lag og hvordan hjernehelsen påvirkes av kroppens øvrige helse. Etter koronapandemien er det viktig å studere om hjerneferdigheter påvirkes av virusinfeksjon.

Om utviklerne av Memoro

Memoro er utviklet av psykolog Tor Ivar Hansen, Ph.d. og professor Asta Kristine Håberg, MD, Ph.d. sammen med fMRI-gruppen ved NTNU. Verktøyet Memoro brukes i MoBa etter tillatelse fra utviklerne.