Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Krav om innsyn i helseregistre (skjema)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Krav om innsyn i helseregistre (skjema)

Skjema

Krav om innsyn i helseregistre (skjema)

Publisert Oppdatert

Du har rett til innsyn i hvilke opplysninger som er registrert om deg i helseregistre. Du kan også få vite hvem som har fått tilgang til opplysninger som er registrert om deg. Velg skjema, fyll ut og send det inn til Folkehelseinstituttet.


Dødsattest

Har du behov for en dødsattest, men er usikker på hvem du skal kontakte?

Bekreftelse av selve dødsfallet (bekreftelsesattest)

Dette dokumentet brukes når pårørende kun ønsker en bekreftelse på at et dødsfall har funnet sted og ikke har behov for å se medisinske dødsårsaker. Tingretten utleverer slike dokumenter til pårørende.

Legeerklæring om dødsfall

Dette dokumentet er en legeerklæring om dødsfall, med avdødes navn, dødsdato og medisinske dødsårsaker. Folkehelseinstituttet utleverer dette dokumentet på norsk. Pårørende må be om innsyn* ved å fylle ut et søknadsskjema og sender det til FHI.

*Som nærmeste pårørende har du rett til innsyn i Dødsårsaksregisteret, i tråd med Dødsårsaksregisterforskriften § 5-1, hvis det er ikke særlige grunner mot det. Vi kan ikke hjelpe til med oversettelse av Legeerklæring om dødsfall eller notarialbekreftelse.

 

Innsyn i utvalgte opplysninger fra Medisinsk fødselsregister og Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) finner du på helsenorge.no: 


    Om trykksaken