Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Måling av pasienters erfaringer med legevakt: En systematisk litteraturgjennomgang»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Måling av pasienters erfaringer med legevakt: En systematisk litteraturgjennomgang

PasOpp rapport

Måling av pasienters erfaringer med legevakt: En systematisk litteraturgjennomgang

Publisert Oppdatert


Om publikasjonen

  • Utgitt: 2006
  • ISSN elektronisk: 1890-1565
  • ISBN elektronisk: 82-8121-066-4

Hovedbudskap

Vi identifiserte fire validerte måleinstrumenter. I et eventuelt utviklingsprosjekt kan det være nyttig å ta utgangspunkt i disse når spørsmål og dimensjoner for pasienterfaringer med legevakt skal bestemmes.

Etter vår oppfatning er McKinley et al.s spørreskjema spesielt nyttig for et eventuelt norsk utviklingsprosjekt. Dette spørreskjemaet har blitt brukt i flere undersøkelser, enten i originalversjon, eller i Salisburys (1997) videreutviklede utgave. Dette spørreskjemaet er sammen med Salisbury et al.s forkortede versjon de som antakeligvis er de viktigste å ta utgangspunkt i. Vi er likevel fortsatt usikre på måleinstrumentenes psykometriske egenskaper, og derfor anbefaler vi at det utvikles et spørreskjema for Norge og at det testes etter anbefalte metoder.

Et prosjekt for å utvikle og validere et instrument for å måle pasienterfaringer med legevakt i Norge bør ta utgangspunkt i malen for utvikling og validering av pasienterfaringsskjemaet i PasOpp (Pettersen et al. 2004; Garratt et al. 2005), og som beskrevet i denne rapporten.