Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Forbedringsarbeid og Statistisk Prosesskontroll (SPC) 2.0»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Forbedringsarbeid og Statistisk Prosesskontroll (SPC) 2.0

Veileder

Forbedringsarbeid og Statistisk Prosesskontroll (SPC) 2.0

Publisert Oppdatert

Heftet er primært skrevet for dem som skal lede forbedringsarbeid i sosial- og helsetjenesten, og dem som har ansvar for målinger.

Heftet er primært skrevet for dem som skal lede forbedringsarbeid i sosial- og helsetjenesten, og dem som har ansvar for målinger.


Om publikasjonen

  • Utgitt: 2009
  • Forfattere: Nyen B.
  • ISBN elektronisk: 978-82-8121-248-0
Bestill

Last ned:

Hovedbudskap

Det skjer stadige endringer av prosesser i helse- og sosialtjenesten. De fleste planlagte endringene skjer for å bedre kvaliteten på tjenestene. Ofte vil det være ønskelig å måle hva slags effekt endring av prosessene skaper. 

Helsearbeiderne må vite om anstrengelsene i forbedringsarbeidet gir effekt. De må også måle for å dekke kravet til dokumentasjon av kvalitet; et krav som i økende grad kommer både fra brukere, myndigheter og medier. Det er også fokus på muligheter for innsparinger. Å kunne følge med og evaluere tjenestene er derfor ett av de fem innsatsområdene i den nasjonale strategien for kvalitetsforbedring i sosial og helsetjenesten ”…og bedre skal det bli!”

Heftet er primært skrevet for dem som skal lede forbedringsarbeid i sosial- og helsetjenesten samt dem som har ansvar for målinger.