Forbedringsarbeid i helsetjenesten
Temaside over praktiske metoder og verktøy. Modell for kvalitetsforbedring hjelper deg med arbeidet.
Sammen med kommuner og helseforetak arbeider Folkehelseinstituttet og KS for å utvikle gode, helhetlige og funksjonsbaserte pasientforløp.
Oppdatert
Gode pasientforløp er bygget på Helhetlig pasientforløp i hjemmet og Hva er viktig for deg? De utfyller hverandre for å kunne gi en bruker/pasient helhetlig, koordinerte og målrettede tjenester.
Publisert
Læringsnettverk er et pedagogisk rammeverk for å spre god praksis på tvers av profesjoner, enheter og organisasjoner.
Publisert
Helhetlige pasientforløp i hjemmet fokuseres det på å øke basiskompetansen til helsepersonell, det generelle som underbygger helsepersonells ansvars- og rolleforståelse.
Publisert
Fra oppsummeringen av Gode pasientforløp 2014-2016 er det beskrevet at ledelse og medarbeiderforankring er en av suksesskriteriene for å lykkes med forbedringsarbeidet.
Publisert
Hvordan bruke motiverende samtaler til å flytte oppmerksomhet fra «Hva er i veien med deg?» til «Hva er viktig for deg?»
Oppdatert
Det er startet fire nye regionale læringsnettverk for helsepersonell, der målet er å bedre tjenesten til eldre og kronisk syke. Innen 2019 vil helsepersonell i rundt 200 kommuner delta.
Publisert
Læringsnettverkene er opptatt av fastlegens rolle i det gode pasientforløpet. (Denne artikkelen er fra 2015).
Oppdatert
Modellen er utviklet av det tidligere Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten (Kunnskapssenteret), nå Folkehelseinstituttet.
Oppdatert
Her ligger filmer og beskrivelser av ulike metoder og verktøy for å forbedre kvaliteten på samhandlingen.
Oppdatert
Folkehelseinstituttet har laget et verktøy som kan benyttes i arbeidet med å få til økt brukermedvirkning i helsetjenesten.
Publisert
Et flytskjema kan være nyttig både for å beskrive hvordan en prosess ser ut i dag, og gjennom det synliggjøre uønsket variasjon mellom ansatte i en virksomhet.
Publisert
Kompendium som veiledning i forbedringsarbeids ulike trinn og måling av effekten av tiltakene.
Oppdatert
Analyseverktøy som lar deg utføre ulike statistiske analyser.
Oppdatert
En veileder som hjelper deg å løse store og små utfordringer på en effektiv måte.
Oppdatert
Nyheter og meldinger
Prosjekter
-
Ord og termer med forklaringer til bruk i kunnskapsbasert praksisksis
30.06.2023
-
Robotassistert hysterektomi - Prosjektplan for fullstendig metodevurdering
29.03.2023
-
Styrking av pasientstemmen i helsetjenesteevaluering: maskinlæring på fritekstkommentarer fra spørreundersøkelser og nettkilder
01.03.2022
-
Psykologisk debriefing for helse-personell som har vært involvert i uønskede pasienthendelser - Prosjektplan for en systematisk oversikt
01.10.2021
-
Utprøving av veiledet internettbasert behandling for angst og depresjon i primærhelsetjenesten
01.06.2021
- Se alle
Heftet er primært skrevet for dem som skal lede forbedringsarbeid i sosial- og helsetjenesten, og dem som har ansvar for målinger.
Oppdatert
Heftet har som mål å styrke evnen til nærvær og muligheten til å mestre det stresset vi alle utsettes for. Det retter seg mot alle som ønsker å prøve dette på egen hånd.
Oppdatert
I rapporten beskrives erfaringer som antas å være nyttige for andre kommuner ved innføring og utvikling av multidoseordningen.
Oppdatert
Lyst på livet er et internasjonalt, helsefremmende konsept for eldre som ble hentet til Norge av Kunnskapssenteret, Pensjonistforbundet og Sandefjord kommune i 2010. Fem år seinere var dette folkehels...
Oppdatert
I Lyst på livet deler deltakerne sin kunnskap og erfaring, og motiverer hverandre til å tette gapet gjennom bruk av en forbedringsmetode kalt Livshjulet.
Oppdatert
For å komme i gang må kommunen arbeide med tilrettelegging og rekruttering i samarbeid med frivillig sektor. Her er en veiledning til hvordan dere kan gå fram og hvilken hjelp dere kan få.
Oppdatert