Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Oppdatering av rapporten ”Hva er effekten av langtidsbehandling i institusjon for rusavhengige sammenlignet med poliklinisk korttidsbehandling?”»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppdatering av rapporten ”Hva er effekten av langtidsbehandling i institusjon for rusavhengige sammenlignet med poliklinisk korttidsbehandling?”

Forskningskartlegging

Oppdatering av rapporten ”Hva er effekten av langtidsbehandling i institusjon for rusavhengige sammenlignet med poliklinisk korttidsbehandling?”

Publisert Oppdatert

Et systematisk litteratursøk for å identifisere nye studier publisert etter Kunnskapssenterets rapport fra 2009 om effekt av langtidsbehandling for rusavhengige.

Et systematisk litteratursøk for å identifisere nye studier publisert etter Kunnskapssenterets rapport fra 2009 om effekt av langtidsbehandling for rusavhengige.


Om publikasjonen

  • Utgitt: 2013
  • Forfattere: Smedslund G, Steiro A, Fure B, Kirkehei I.
  • ISBN elektronisk: 978-82-8121-532-0

Hovedbudskap

Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten fikk i oppdrag av Helsedirektoratet å utføre et systematisk litteratursøk med sortering av relevante publikasjoner. Oppdraget var å identifisere nye studier publisert etter Kunnskapssenterets rapport fra 2009 om effekt av langtidsbehandling for rusavhengige.

Resultater

  • Søket etter systematiske oversikter resulterte i totalt 29 referanser. Av disse var én mulig relevant men den ble ekskludert. Ved lesning av fulltekst, ble den ekskludert.
  • Søket etter primærstudier gav 410 treff hvorav fem ble vurdert som mulig relevante. Ved lesning av fulltekst ble alle ekskludert. 
  • Denne oppdateringen har ikke funnet at det har blitt publisert nye relevante systematiske oversikter eller randomiserte kontrollerte studier etter Kunnskapssenterets rapport fra 2009. Vi viser til denne.