Gro Harlem Brundtland gjestestipend
Melding
|Publisert
Senter for fruktbarhet og helse sitt gjesteforskerprogram tar imot forskere tidlig i karrieren fra Norge og utlandet.
Vi ønsker forskere tidlig i karrieren velkommen til å besøke Senter for fruktbarhet og helse i 2025.
Senter for fruktbarhet og helse er sterkt engasjert i utdanning og involvering av forskere tidlig i karrieren, og har etablert Gro Harlem Brundtland gjestestipend. Dette gjesteforskerprogrammet tar imot forskere tidlig i karrieren fra Norge og utlandet for å delta i forskningssamarbeid og for å delta i og berike forskningsmiljøet ved senteret og ved Folkehelseinstituttet. Stipendet ble kunngjort for første gang i mai 2018 og har så langt blitt tildelt ni forskere.
Søkere bør inneha eller være kvalifisert til å inneha universitetsstillinger eller tilsvarende; vi ønsker imidlertid også søkere fra andre områder velkommen, inkludert mellomstatlige og ideelle organisasjoner. Gjesteforskere bør ha en PhD eller tilsvarende. Søknader vurderes basert på relevansen for senterets forskningstemaer og søkernes bakgrunn, forskningsmeritter og de foreslåtte planene for oppholdet ved senteret. Gjesteforskere forventes å være til stede i hele perioden, som bør vare rundt 3 måneder (minst 2, maksimalt 6 måneder). Hver forsker forventes å holde presentasjoner i løpet av perioden om sin forskning og å presentere resultatene av sitt opphold ved senteret.
Vi vil tilby å dekke lønn under oppholdet samt støtte til bolig (etter avtale). Gjesteforskere vil ha tilgang til arbeidsplass, datamaskin, bibliotek, møter og workshops organisert ved senteret. Hver forsker er ansvarlig for å sikre sitt eget visum dersom det er påkrevd; vi kan imidlertid tilby administrativ hjelp i prosessen. Vi kan også bistå med å finne bolig og andre formaliteter knyttet til relokalisering i forbindelse med stipendet.
Kandidater til gjesteforskerprogrammet må sende inn følgende:
- CV, inkludert publikasjonsliste
- En to-siders personlig uttalelse som inkluderer:
- en beskrivelse av prosjektet du har tenkt å jobbe med under oppholdet
- den forventede nytten av stipendoppholdet ved senteret
- hvilke medlem(mer) av senterets team du ønsker å samarbeide med, og hvordan ditt forslag knytter seg til deres ekspertise. Senteret oppmuntrer til tverrfaglige prosjekter, og søkere bør spesifisere hvordan deres interesser overlapper med ekspertisen ved senteret
- det forventede bidraget til senteret
- foreslåtte start- og sluttdatoer for oppholdet og et tentativt budsjett
- Navn og kontaktinformasjon til to referanser, hvorav én kan være et medlem av senterets team
Søknadsfrist er 18. november 2024.
Søknader sendes til fredrik.swift@fhi.no