Personvern i ATHLETE Ung og Miljø
Artikkel
|Publisert
Her finner dere informasjon om rettigheter som deltaker i studien, hvordan personvernet for deltakerne blir ivaretatt og hvordan dere går frem dersom dere vil trekke dere fra studien.
Deltakelse
Det er frivillig å delta i studien, og dere kan trekke dere fra studien når dere måtte ønske ved å sende en e-post til: ungogmiljø@fhi.no
- Les mer om dette i artikkelen «Til deg som er invitert til å delta i ATHLETE Ung og Miljø»
Data og prøvemateriale
Alle opplysninger vi samler inn fra spørreskjemaer og prøvedagbok, samt alle biologiske prøver vil bli avidentifisert. Dette innebærer at alle opplysninger blir behandlet uten navn og fødselsnummer eller andre direkte gjenkjennbare opplysninger.
Blod- og urinprøver, samt avføringsprøve som vi samler inn vil bli lagret i en forskningsbiobank på FHI. Dette biologiske materialet kan bare brukes etter godkjenning fra Regionale komiteer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK).
Innsyn og klagebehandling
Dere har rett til innsyn i hvilke opplysninger som er registrert om dere, og rett til å få korrigert eventuelle feil i de opplysningene som er registrert. Du som deltaker har også rett til å få innsyn i sikkerhetstiltakene ved behandling av opplysningene dine. Du kan klage på behandlingen av dine opplysninger til dataansvarlig for prosjektet eller til Datatilsynet, se kontaktinformasjon for studien.
Rett til innsyn i opplysninger som er registrert hos oss, vil være etter personopplysningslovens regler. På denne nettsiden er studiedeltakeres rettigheter beskrevet nærmere:
Konfidensialitet
Opplysningene som er samlet inn om ungdommen skal være konfidensielle. Det betyr at kun ungdommen kan be om å få utlevert sine egne data, og det vil ikke være mulig for foresatte å få utlevert data som ungdommen selv har avgitt. Foresatte kan likevel be om få se hvilke spørsmål ungdommen skal svare på.
Helsepersonell tilgjengelig i innsamlingsperioden
Det vil være en sykepleier til stede under hele innsamlingsperioden som ungdommen kan kontakte og prate med om deltakelse, pubertet eller sensitive opplysninger. Alle som arbeider på FHI og som er i kontakt med deltakeren har taushetsplikt.
Spørsmål og personvern og dine rettigheter
Dersom du har spørsmål om personvernet og dine rettigheter etter personvernreglementet, kan du ta kontakt med personvernombudet i FHI eller Datatilsynet. Du kan også finne mer informasjon på Datatilsynets nettsider.