Samhandling og involvering i NewTools
Artikkel
|Publisert
I NewTools deltar 28 partnere fra ulike sektorer; private aktører, offentlige instanser, interesseorganisasjoner i tillegg til forskningsinstitusjoner.
Å legge til rette for samhandling og involvering, god kommunikasjon og informasjonsflyt, er et selvstendig innsatsområde i prosjektet.
Partnerne i prosjektet har forskjellig utgangspunkt, ståsted og interessefelt og sin unike kompetanse. I NewTools arbeider vi kontinuerlig for å gjøre det enkelt å kunne bidra aktivt. Prosjektets gjennomføring og suksess er avhengig av at alle partnere deltar.
NewTools er opptatt av å se hele matsystemet i sammenheng. Forskning og aktiviteter i de ulike arbeidspakkene er derfor gjensidig avhengig av hverandre. Samarbeid på tvers av arbeidspakker og koordinering av aktiviteter er derfor viktig. I tillegg arbeides det med å sørge for god kommunikasjon mellom forskningspartnere og de andre partnerne som ikke jobber med NewTools på daglig basis.
Prosjektet har etablert flere samhandlingsarenaer som brukes til ulike formål:
- Digitale dialogmøter og webinarer
- Konsortiemøter
- Workshops
- Innspillsrunder
- Årskonferanser
- Felles studietur
- Brussel høsten 2023
- København høsten 2024
Tidlig i prosjektperioden startet arbeidet med å utvikle et rammeverk for samhandling og vitenskapelig integritet i NewTools, og slik understøtte forskning og resultater. Rammeverket skal bidra til å forebygge og håndtere mulige konflikter som kan oppstå i prosjektet.
Partnerne (i alfabetisk rekkefølge)
- Animalia
- BamaGruppen
- Norsk bonde- og småbrukerlag
- COOP
- Debio Matvalget
- EAT
- Felleskjøpet
- Forbrukerrådet
- Fremtiden i våre hender
- Havforskningsinstituttet
- Helsedirektoratet
- Landbruksdirektoratet
- Mattilsynet
- NHO Mat og Drikke
- Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU)
- NorgesGruppen
- Norgesmøllene
- NORSUS – Norsk institutt for bærekraftsforskning
- Nortura
- Orkla Foods
- OsloMet Storbyuniversitetet
- REMA 1000
- Sjømat Norge
- Spire
- Statistisk Sentralbyrå (SSB)
- TINE BA
- Universitetet i Oslo