NewTools på nordisk ernæringskonferanse
Artikkel
|Publisert
Forskning og debatter om matens betydning for helsen, miljø, klima og andre bærekraftindikatorer var tema for årets Nordic Nutrition Conference (NNC). NewTools-prosjektet var representert ved en rekke forskere og samarbeidspartnere.
Bærekraft var en rød tråd i programmet på ernæringskonferansen hvor over 300 forskere og fagfolk møttes.
-Det er et stort spenn i fagfeltet ernæring, derfor er det viktig å koble sammen ulike fagdisipliner for å løse utfordringene vi står overfor. Det syns jeg denne konferansen i år klarte meget bra, sier Knut-Inge Klepp, som er prosjektleder for NewTools ved Folkehelseinstituttet (FHI).
Mange aktører fra matsystemet samarbeider
Knut-Inge Klepp presenterte NewTools på konferansens første dag i parallellsymposiumet Towards sustainable eating in the Nordic: Health, food resilience, and food system innovations.
Klepp ga en helhetlig introduksjon til NewTools’ målsettinger, konsortiets sammensetning og prosjektets ulike innsatsområder.
-Det er mange fordeler, men også noen utfordringer med å være et stort og sammensatt prosjekt. NewTools har mange partnere fra ulike deler av matsystemet som skal samarbeide om å finne løsninger på hvordan matsystemet kan beveges i en mer bærekraftig retning. Det å skape en felles plattform for deling av kunnskap på tvers av matsystemet, ser vi er en viktig og positiv effekt av prosjektet, sier Klepp.
Forskning på ernæringsskåring av mat
NewTools presenterte fire postere, to fra arbeidet med ernæringsskår og to på erfaringer fra samhandlingen i prosjektet.