Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Kortere isolasjonstid ved koronainfeksjon»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Kortere isolasjonstid ved koronainfeksjon

Nyhet

Kortere isolasjonstid ved koronainfeksjon

Fem døgns isolasjon er tilstrekkelig for personer med koronavirusinfeksjon. For fullvaksinerte uten symptomer blir isolasjonstiden forkortet til to døgn.

Fem døgns isolasjon er tilstrekkelig for personer med koronavirusinfeksjon. For fullvaksinerte uten symptomer blir isolasjonstiden forkortet til to døgn.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Siden starten av epidemien, har isolasjon av smittede vært et av de mest effektive smitteverntiltakene. Tiltaket er imidlertid veldig inngripende.  

– Etter vurdering av nye studier og etter at det meste av befolkningen er vaksinert, har Folkehelseinstituttet gitt råd til regjeringen om at det er forsvarlig å forkorte isolasjonsperioden. Smittsomheten ved koronainfeksjon starter gjerne et par dager før symptomene, er høyest omtrent når symptomene kommer og synker så i løpet av noen dager, sier avdelingsdirektør Line Vold. 

Dette er de nye reglene:

  • Det er et krav om at personer som er bekreftet smittet av covid-19, skal isolere seg. Dette gjelder også for vaksinerte. Å isolere seg innebærer å oppholde seg i eget hjem eller på et annet egnet oppholdssted isolert fra andre, så langt som mulig også fra andre i samme husstand.  
  • Personer, uavhengig av vaksinasjonsstatus, som er hjemmeisolerte, kan avslutte isoleringen 5 døgn etter symptomdebut forutsatt at de har vært feberfrie i minst 24 timer, uten bruk av febernedsettende preparater.  
  • Dersom den som tester positivt ikke er fullvaksinert og heller ikke har symptomer på luftveisinfeksjon, teller man 5 døgn fra testdato.  
  • Fullvaksinerte personer uten symptomer på luftveissykdom anbefales ikke testing. Dersom de likevel skulle teste positivt, skal de holde seg isolert i 2 døgn med tanke på eventuell symptomutvikling.