Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Ny overvåking av mulige utbrudd i skoler»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Ny overvåking av mulige utbrudd i skoler

Nyhet

Ny overvåking av mulige utbrudd i skoler

FHI har etablert ny registerbasert utbruddsovervåking i grunnskolen. De første analysene er inkludert i ukerapporten for uke 11.

Illustrasjonsfoto: Lopolo/Shutterstock.com
Illustrasjonsfoto: Lopolo/Shutterstock.com

FHI har etablert ny registerbasert utbruddsovervåking i grunnskolen. De første analysene er inkludert i ukerapporten for uke 11.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Dette gir oss et bedre verktøy med fortløpende overvåking for å identifisere mulige utbrudd blant elever i barne- og ungdomsskoler. Vi kan følge trender helt tilbake fra mars 2020, sier overlege Margrethe Greve-Isdahl ved FHI.

– Verktøyet vil bli viktig for å vurdere smitte i skoler og barnehager sammenlignet med smitte i samfunnet, og for å gi råd om tiltaksnivå, sier hun.  

Kan forekomme overrapportering

Overvåkingen har noen begrensninger, blant annet fordi den ikke sier noe om smittested. Den registrerer “mulig utbrudd” dersom mer enn tre barn og unge som tilhører samme skole og grunnkrets, tester positivt for covid-19 innenfor en periode på 14 dager. Det er derfor sannsynlig at det vil forekomme overrapportering av mulige utbrudd.   

Dataene er tilgjengelig i ukerapporten

Analyser fra utbruddsovervåkingen i grunnskolen blir rapportert i FHIs ukerapporter.  

– Data fra den siste ukerapporten viser at Oslo og Viken har høyest antall utbrudd i barne- og ungdomsskoler per uke, med en topp i uke 9, men med en nedgang i uke 10 og 11, forteller Greve-Isdahl.