Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Vaksinasjonsdekning hos ansatte i skoler og barnehager»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Vaksinasjonsdekning hos ansatte i skoler og barnehager

Nyhet

Vaksinasjonsdekning hos ansatte i skoler og barnehager

185 000 ansatte i skoler og barnehager er nå vaksinert mot koronavirus. Det utgjør mer enn 65 prosent av denne gruppen. Det viser oppdaterte tall om vaksinasjonsdekningen i yrkesgruppene fra FHI. Tallene gjenspeiler vaksinasjonsdekningen rundt om i landet.

185 000 ansatte i skoler og barnehager er nå vaksinert mot koronavirus. Det utgjør mer enn 65 prosent av denne gruppen. Det viser oppdaterte tall om vaksinasjonsdekningen i yrkesgruppene fra FHI. Tallene gjenspeiler vaksinasjonsdekningen rundt om i landet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Regjeringen åpnet i juni for at kommunene kunne velge å prioritere ansatte i barnehager, skoler og SFO etter at helsepersonell og risikogruppene i kommunene var vaksinert.  

FHI har på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet utarbeidet oppdaterte tall knyttet til vaksinasjon av ansatte i skoler og barnehager.  Vaksinasjonsdekningen i andel er høyest i Viken, Oslo og Vestfold og Telemark, med en vaksinasjonsdekning på mellom 70 og 80 prosent.  

Tall for Oslo og Viken

– Dekningen i denne yrkesgruppen gjenspeiler vaksinedekningen ellers i landet, hvor Oslo og Viken nå ligger på rundt 80 prosent av de som er 18 år eller eldre. Områder med høyt smittepress har generelt høy vaksinasjonsdekning, sier direktør i FHI, Camilla Stoltenberg.  

Nordland ligger lavest, og har en vaksinasjonsdekning på 50 prosent. Her ligger vaksinasjonsdekningen hos lærere og barnehageansatte lavere enn dekningen på rundt 60 prosent generelt i befolkningen i fylket. Det skyldes trolig at mange unge (som utgjør en stor andel av ansatte i barnehager og skoler) ikke har fått tilbud om vaksine ennå.

Aldersgruppen 25–39 år

Det er særlig i aldersgruppen 25-39 det er en del uvaksinerte over hele landet, og det er denne aldersgruppen som nå vaksineres i mange kommuner.  

– FHI kjenner ikke til hvor mange som har fått vaksine som følge av kommunenes prioritering av ansatte i skoler og barnehager, og hvor mange som har blitt vaksinert som en del av det generelle vaksinasjonsprogrammet, sier Stoltenberg.  

Alle som er 18 år og eldre får tilbud om vaksine før skolestart 

Det per 12. juli omtrent 95.000 ansatte i skoler og barnehager som ikke ennå vaksinert. Ifølge siste vaksinasjonsscenario fra FHI vil alle som er  18 år eller eldre ha fått tilbud om første vaksinedose i uke 32, uken før skolestart.   

– Målet er å oppnå beskyttelse av den enkelte og i samfunnet så raskt som mulig. Jeg oppfordrer derfor alle til å takke ja når de får tilbud fra sin kommune, og at kommunene vurderer muligheter som drop-in-tilbud for å sikre en størst mulig vaksinasjonsdekning så raskt som mulig. Dette vil også komme ansatte i skoler og barnehager til gode, avslutter direktør Camilla Stoltenberg i FHI.