Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Norge har skyhøy oppslutning om koronavaksinasjon»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Norge har skyhøy oppslutning om koronavaksinasjon

Nyhet

Norge har skyhøy oppslutning om koronavaksinasjon

72 % av alle kvinner og menn i Norge som er 18 år eller eldre er nå vaksinert med minst en dose av vaksinen mot covid-19. For befolkningen som helhet er vaksinasjonsdekningen 57,6 % for første dose og 29,8 % for andre dose.

72 % av alle kvinner og menn i Norge som er 18 år eller eldre er nå vaksinert med minst en dose av vaksinen mot covid-19. For befolkningen som helhet er vaksinasjonsdekningen 57,6 % for første dose og 29,8 % for andre dose.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Så langt er det gitt over 4,4 millioner doser med koronavaksine i Norge. Over 3,1 millioner (3 103 369) har fått første dose, og 1 605 527 personer er fullvaksinert viser tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister, SYSVAK.

– Vi har en fantastisk oppslutning om koronavaksinasjon i Norge. Det gir håp om å oppnå god flokkbeskyttelse i samfunnet, sier Camilla Stoltenberg direktør i Folkehelseinstituttet.

Vaksinasjonsdekning etter kjønn og alder

Ukesrapporten for denne uken viser at dekningen på landsbasis er over 90 % for befolkningen over 55 år for begge kjønn.

Figur 1. Antall og andel personer vaksinert med koronavaksine i ulike aldersgrupper på landsbasis 27. Desember 2020 – 11. juli 2021.

vaksinasjonsdekning.JPG

Kilde: BeredtC19 SYSVAK.

Dekningen er noe høyere blant kvinner i de yngste aldersgruppene. Ulikheten kan trolig tilskrives at det er flere kvinner som jobber i helsetjenesten enn menn, sier Stoltenberg.

Andel personer vaksinert etter fylke

Alle landets fylker har nå en vaksinasjonsdekning for første dose på over 60 prosent i befolkningen som er 18 år eller eldre. Fylket som har høyest dekning er Viken (80.3%), etterfulgt av Oslo (79,7%).

Figur 2. Antall personer over 18 år vaksinert med koronavaksine per fylke 27. desember 2020–11. juli 2021.

vaksinasjonsdekning fylke.JPG

Kilde: BeredtC19, SYSVAK.

– Årsaken til ulikhet mellom fylkene fordi det ble besluttet å geografisk målrette koronavaksiner til områder som har hatt stort smittetrykk over tid og flere sykehusinnleggelser, sier Stoltenberg.

Stoltenberg legger til at den geografiske målrettingen nå er avsluttet, vi vil derfor se en utjevning av vaksinasjonsdekningen de kommende ukene.

I artikkelen Koronavaksinasjon - statistikk kan du se kart som viser vaksinasjonsdekningen i den voksne befolkningen på fylkes- og kommunenivå. Artikkelen oppdateres hver ukedag.