Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Covid-19: Innstramming i råd om avstand og testing»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Covid-19: Innstramming i råd om avstand og testing

Nyhet

Covid-19: Innstramming i råd om avstand og testing

De siste dagene er flere smittervernsråd strammet inn. Basert på økende smitte kan det forventes ytterligere innstramminger de kommende dagene.

De siste dagene er flere smittervernsråd strammet inn. Basert på økende smitte kan det forventes ytterligere innstramminger de kommende dagene.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Vi anbefaler nå at alle som har vært utsatt for smitte med covid-19, som er i ungdomskolealder eller eldre, bør teste seg. Det vil ikke forkorte karantenetiden, men fremskynde smittesporingen rundt de som er smittet. 

Voksne i karantene bør holde avstand til andre voksne i husstanden for å hindre smittespredning. Det er bestemte krav til egnet karantenested.

Personer som allerede er i karantene når de får typiske symptomer på covid-19 (luftveisinfeksjon med feber, hoste, tungpustethet eller tap av smak- eller luktesans), regnes som «sannsynlig covid-19-tilfeller» inntil prøvesvar foreligger. Deres hustandsmedlemmer må  i karantene i påvente av prøvesvar.  

Begrepet «dine nærmeste» som du kan omgås som normalt, er presisert fordi det ble oppfattet forskjellig. Det omfatter de du bor med og kjæreste. De som bor alene kan også ha to-tre personer de er fysisk nær. Det bør være de samme personene over tid.  

Tid før avisolering er oppdatert. Hovedregelen er at man kan avisoleres når det er gått 10 døgn etter symptomdebut, såfremt man har vært feberfri det siste døgnet.

 

Oppdatering:

4.11.2020: Det er presisert hvem som anbefales å teste seg i de første setningene i første avsnitt, og lenke til smittesporingsside er skiftet ut med dén til nettsiden "Testkriterier".