Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status koronavirus tirsdag 10. mars 2020»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

 • Status koronavirus tirsdag 10. mars 2020

Nyhet

Status koronavirus tirsdag 10. mars 2020

Til sammen har 277 personer testet positivt på koronavirus i Norge.

Til sammen har 277 personer testet positivt på koronavirus i Norge.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet har det siste døgnet fått rapportert at ytterligere 85 personer har testet positivt på koronavirus innen kl. 16.00, slik at totaltallet nå er 277.

De aller fleste personene er enten smittet i utlandet eller er nærkontakter til disse. Totalt har 81 tilfeller blitt smittet i Norge. For 73 av disse er det kjent nærkontakt med et positivt covid-19 tilfelle. For 8 av tilfellene smittet i Norge er eksponeringen under avklaring. 193 tilfeller har blitt smittet i utlandet og for 3 er smittested ikke avklart ennå.

- Vi er i en ny fase av epidemien nå. Vi ser at de som er rapportert smittet, fortsatt hovedsakelig er relatert til reiser. Men det er samtidig et økende antall smittede der vi ikke har klart å finne smittekjeden. Dette betyr at vi nå er i begynnelsen av den fasen der vi ser smitte i befolkningen som vi ikke kan følge, og det er nødvendig å innføre nye tiltak. I tillegg til god håndhygiene og gode hostevaner som er viktig i alle epidemiens faser, anbefaler vi nå kontaktreduserende tiltak så som økt bruk av hjemmekontor og fleksitid der dette er mulig, og å avlyse store arrangementer der mange samles tett.

- De tiltakene som nå kommer, er viktige for å redusere smitten fra person til person i samfunnet, og dermed beskytte de sårbare gruppene. Dette vil bidra til at det er kapasitet i helsetjenesten til å ta seg av de som behøver det, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Antall smittede per fylke

 • Troms og Finnmark: 6
 • Oslo: 51
 • Viken: 86
 • Vestland: 31
 • Agder: 19
 • Trøndelag: 22
 • Rogaland: 33
 • Innlandet: 16
 • Møre og Romsdal: 5
 • Vestfold og Telemark: 5
 • Nordland: 3

Daglig oppdatering

FHI vil fremover publisere en daglig statusrapport for covid-19 som inneholder oversikt over antall som er smittet, smittested, bosted og demografi på dem som er smittet i Norge, i tillegg vil rapporten inneholde en kort oppsummering over sykdomsutbruddet i verden. Statusrapporten gjelder rapporterte tilfeller kl 16.00 samme dag. Tilfeller som er rapportert etter klokka 16.00, kommer ikke med på grunn av kvalitetssikring. Disse tilfellene tas med i neste dags rapport.