Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status koronavirus onsdag 11. mars 2020»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status koronavirus onsdag 11. mars 2020

Nyhet

Status koronavirus onsdag 11. mars 2020

Til sammen har 489 personer testet positivt på koronavirus i Norge.

Til sammen har 489 personer testet positivt på koronavirus i Norge.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Det siste døgnet har Folkehelseinstituttet fått rapportert at ytterligere 212 personer har testet positivt på koronavirus. Totalt har 489 personer testet positivt på koronavirus i Norge.

Gjennomsnittsalderen for tilfellene er 46 år, om lag 34 prosent er kvinner og 66 prosent er menn. 

- Mens hovedvekten av de som har testet positivt tidligere har kommet fra Italia, ser vi det siste døgnet en kraftig økning fra Østerrike, sa direktør for Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg på en felles pressekonferanse kl. 18 sammen med helse- og omsorgsminister Bent Høie og helsedirektør Bjørn Guldvog. 

De aller fleste personene som har testet positivt på koronavirus er enten smittet i utlandet eller er nærkontakter til disse. 

Forventer økning

- Vi forventer en relativt skarp økning i antall rapporterte tilfeller fremover. Vi har også avdekket smitte i samfunnet som ikke kan spores ut av landet, sa Stoltenberg. 

Testaktiviteten i Norge er betydelig økt. Testkriteriene er utvidet, og testen inngår nå som en rutinetest i testpanelene på stadig flere laboratorier i Norge. 

- Etter hvert som flere laboratorier inkluderer covid-19 som del av sine tester for luftveisinfeksjoner, vil vi oppdage flere personer som er smittet i Norge, uten tilknytning til reiseaktivitet. Vi forventer flere innleggelser i dagene og ukene fremover, og også etter hvert flere på intensivbehandling.Vi må også forvente dødsfall i tiden som kommer, sa Camilla Stoltenberg. 

Oversikten på antall fylker utgår for i dag. Fra og med i morgen formiddag leverer FHI daglige rapporter med denne informasjonen.