Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Rekvirering av benzodiazepiner og dødelighet blant pasienter med benzodiazepinavhengighet i lege-middelassistert rehabilitering (LAR) - Prosjektplan for systematisk oversikt»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Rekvirering av benzodiazepiner og dødelighet blant pasienter med benzodiazepinavhengighet i lege-middelassistert rehabilitering (LAR) - Prosjektplan for systematisk oversikt

Prosjekt

Rekvirering av benzodiazepiner og dødelighet blant pasienter med benzodiazepinavhengighet i lege-middelassistert rehabilitering (LAR) - Prosjektplan for systematisk oversikt - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Formålet med denne systematiske oversikten er å undersøke effekten på dødelighet av rekvirering av benzodiazepiner ved benzodiazepinavhengighet hos pasienter i LAR.


Sammendrag

Benzodiazepiner rekvireres hyppig til pasienter i legemiddelassistert rehabilitering (LAR). Det mangler imidlertid oppsummert forskning om effektene på dødelighet av rekvirerte benzodiazepiner blant personer i LAR. Formålet med denne systematiske oversikten er å undersøke effekten på dødelighet av rekvirering av benzodiazepiner ved benzodiazepinavhengighet hos pasienter i LAR.

Vi vil gjennomføre systematiske litteratursøk i utvalgte databaser. To forskere vil uavhengig av hverandre  vurdere referansenes titler og sammendrag med hensyn til inklusjonskriteriene for så å sammenligne og komme til enighet om hvilke studier som er relevante. Referanser som vurderes som potensielt relevante vil vi innhente i fulltekst og vi vil da gjøre en endelig vurdering av hvilke studier som skal inkluderes. Vi vil hente ut og analysere data fra de utvalgte studiene og vurdere risiko for systematiske skjevheter.

Vi vil også vurdere vår tillit til resultateneved hjelp av  GRADE-tilnærmingen (Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation).

Til slutt vil vi presentere de inkluderte studiene og de samlede resultatene i en rapport.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Christine Hillestad Hestevik, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Gyri Hval, Folkehelseinstituttet
Ashley Elizabeth Muller, Folkehelseinstituttet
Line Holtet Evensen, Folkehelseinstituttet

Start

01.05.2021

Slutt

24.09.2021

Status

Avsluttet

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere ved FHI

Gyri Hval