Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «EUROmediCAT:forholdet mellom medikamentbruk i svangerskapet og risiko for medfødte misdannelser hos fosteret»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • EUROmediCAT:forholdet mellom medikamentbruk i svangerskapet og risiko for medfødte misdannelser hos fosteret

Prosjekt

EUROmediCAT:forholdet mellom medikamentbruk i svangerskapet og risiko for medfødte misdannelser hos fosteret - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

EUROCAT har fått EU-midler til et prosjekt for å studere relasjonen mellom legemiddelbruk i svangerskapet og medfødte misdannelser hos fosteret.


Sammendrag

Alvorlige medfødte misdannelser er sjeldne, totalt ca 2-3%, for undergrupper mye sjeldnere. For å få nok statistisk styrke til å studere forholdet mellom risikofaktorer som nye legemidler, og medfødte misdannelser, er man derfor avhengig av internasjonalt samarbeid. EUROCAT er et europeisk nettverk av populasjonsbaserte misdannelsesregistre i Europa der formålet bl.a. er å overvåke forekomst av medfødte misdannelser, og studere mulige årsaker til disse. Nettverket dekker en populasjon på vel 1,7 millioner fødte årlig. Norge har – gjennom Medisinsk fødselsregister (MFR) - vært fullt medlem i EUROCAT siden 1999. EUROCAT har nå fått EU-midler til et prosjekt for å studere relasjonen mellom legemiddelbruk i svangerskapet og medfødte misdannelser hos fosteret. Her skal de landene som har mulighet, søke å koble misdannelsesregistre til registre over legemiddelbruk. I Norge kan vi koble MFR til Reseptregisteret, og vi er derfor deltagere i det nye prosjektet: EUROmediCAT.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Kari Klungsøyr (FHI), Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Anders Engeland, Ukjent, Ukjent institusjon

Start

01.06.2012

Slutt

31.12.2022

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Kari Klungsøyr

Prosjektdeltakere ved FHI

Anders Engeland