Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Digital hjemmeoppfølging av voksne med ikke-smittsomme kroniske sykdommer - Prosjektplan for systematisk oversikt»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Digital hjemmeoppfølging av voksne med ikke-smittsomme kroniske sykdommer - Prosjektplan for systematisk oversikt

Prosjekt

Digital hjemmeoppfølging av voksne med ikke-smittsomme kroniske sykdommer - Prosjektplan for systematisk oversikt - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Formålet med denne systematiske oversikten er å undersøke effekter av digital hjemmeoppfølging for voksne med ikke-smittsomme kroniske sykdommer mht. ressursbruk i primær- og spesialisthelsetjenesten.


Sammendrag

Velferdsteknologi, inkludert digital hjemmeoppfølging, er et viktig element i utviklingen av helse- og omsorgssektoren. Formålet med denne systematiske oversikten er å undersøke effekter av digital hjemmeoppfølging for voksne med ikke-smittsomme kroniske sykdommer mht. ressursbruk i primær- og spesialisthelsetjenesten. Digital hjemmeoppfølging i denne oversikten innebærer forhåndsavtalte helserelaterte målinger som gjøres av personen selv og som overføres til helsetjenesten ved hjelp av digitalt utstyr (f.eks. applikasjoner, nettbrett og telefon).

Vi vil gjennomføre systematiske litteratursøk i utvalgte databaser. Vi vil prioritere å inkludere randomiserte studier. Dersom vi finner at dokumentasjon fra randomiserte studier er mangelfull og rammen for prosjektet tillater det, vil vi vurdere å også inkludere ikke-randomiserte studier med kontrollgruppe. Vi vil vurdere studienes risiko for systematiske skjevheter og hente ut og analysere data fra de utvalgte studiene. Om mulig, vil vi sammenstille resultatene i metaanalyser.

Vi vil vurdere vår tillit til resultatene ved hjelp av GRADE-tilnærmingen (Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation).

Til slutt vil vi presentere de inkluderte studiene og de samlede resultatene i en rapport.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Christine Hillestad Hestevik, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Henriette Tyse Nygård, Folkehelseinstituttet
Maria Bjerk, Folkehelseinstituttet
Gyri Hval, Folkehelseinstituttet

Start

22.03.2022

Slutt

15.08.2022

Status

Pågående

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere ved FHI

Gyri Hval

Maria Bjerk