Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Utvikling og godkjenning av koronavaksine»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utvikling og godkjenning av koronavaksine

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Artikkel

Utvikling og godkjenning av koronavaksine

Publisert Oppdatert

En rekke bioteknologiselskaper, globale vaksineprodusenter og andre organisasjoner er i gang med å utvikle vaksiner mot koronasykdom.

Vaksine colurbox5428757.jpg

En rekke bioteknologiselskaper, globale vaksineprodusenter og andre organisasjoner er i gang med å utvikle vaksiner mot koronasykdom.


Foreløpig er ingen vaksine mot det nye koronaviruset godkjent av europeiske legemiddelmyndigheter, og tidsplanene er usikre. Det foreligger en del publikasjoner fra studiene for de ulike vaksinekandidatene, men mye av datagrunnlaget som er nødvendig for en helhetlig vurdering, er ennå ikke er publisert.  

Det er Legemiddelverket som vurderer den kliniske dokumentasjonen og godkjenner vaksiner for bruk i Norge, i samarbeid med europeiske legemiddelmyndigheter. Sannsynligvis vil flere forskjellige vaksiner bli godkjent i løpet av pandemiperioden.  

Vaksineteknologiene

Godkjenningsprosessen

 

Historikk

23.10.2020: Forenkling av tekst, lenker videre til utvidet tekst på nettside til Legemiddelverket om godkjenningsprosessen og teknologi.

12.10.2020: Oppdateringer basert på nåværende kunnskap. Lenk til Legemiddelverket.

Innhold på denne siden