Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Om Seniorkohorten»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Om Seniorkohorten

Artikkel

Om Seniorkohorten

Seniorkohorten er et forskningsprosjekt ved Folkehelseinstituttet (FHI) for å få bedre kunnskap om koronasmitte og vaksinasjon mot korona for de over 65 år.

Colourbox.com
Colourbox.com

Seniorkohorten er et forskningsprosjekt ved Folkehelseinstituttet (FHI) for å få bedre kunnskap om koronasmitte og vaksinasjon mot korona for de over 65 år.


Om Seniorkohorten og hvem som inviteres

Folkehelseinstituttet (FHI) inviterer personer mellom 65 og 80 år som bor i Oslo til å være med i forskningsprosjektet Seniorkohorten. Formålet er å få bedre kunnskap om konsekvenser av koronasykdom, og om bivirkninger og effekter av vaksinasjon. Vi ønsker også mer kunnskap om helse, livskvalitet og sykdom. Undersøkelsen er langsiktig, og vi vil gjerne følge alle i månedene og årene som kommer. 

Alle som mottar invitasjon på SMS eller epost er tilfeldig trukket ut fra Folkeregisteret. Man er velkommen til å delta i prosjektet uansett om man har tatt koronavaksine eller ikke, og uansett om man har gjennomgått koronavirusinfeksjon eller ikke.  Det er kun personer som har mottatt invitasjon fra FHI som kan bli med i prosjektet, og det er frivillig å delta. I denne runden inviterer vi 15 000 personer til å delta i Seniorkohorten.

Seniorkohorten bruker vi gjentatte, kortfattede spørreskjemaer som sendes ut elektronisk. Det første skjemaet er noe lengre enn de som kommer senere. I tillegg til økt kunnskap om konsekvensene av infeksjon og effekter og bivirkninger av vaksiner, ønsker vi å beregne varigheten av immunitet.  

Det er derfor aktuelt å invitere noen deltakere til å avgi blodprøver for å undersøke beskyttelsen (immunresponsen) som sykdommen og vaksinen gir. Dersom det blir aktuelt, vil man motta en SMS-invitasjon med eget samtykke. Det er fortsatt mulig å delta i spørreundersøkelsen selv om man ikke ønsker å ta blodprøve.  

Invitasjon og samtykkeskriv

For å samtykke/delta i Seniorkohorten må du ha mottatt en invitasjon på SMS eller e-post fra Folkehelseinstituttet (FHI) med en lenke til en sikker portal via ID-porten (BankID). Der kan du logge deg inn, lese informasjonen og samtykke om du ønsker det.

Historikk

18.12.2020: Gammel tekst "Folkehelseinstituttet (FHI) inviterer personer mellom 65 og 80 år som er folkeregistrert i Oslo til å være med i et nytt forskningsprosjekt, Seniorkohorten, ledet av FHI. I desember 2020 inviteres 200 personer i et piloprosjekt for kohorten. Planen er å invitere 10 000 eldre til å delta i dette forskningsprosjektet fra januar og utover i 2021, basert på erfaringene gjort i pilotprosjektet".
Er erstattet med ny tekst.