Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «2000 opplendinger over 60 år blir invitert til å delta i andre runde av NORSE-studien»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • 2000 opplendinger over 60 år blir invitert til å delta i andre runde av NORSE-studien

Artikkel

2000 opplendinger over 60 år blir invitert til å delta i andre runde av NORSE-studien

Blant alle personer 60 år og eldre i Oppland, blir 2000 tilfeldig trukket fra Folkeregisteret (tilsvarer om lag 4 prosent).

Blant alle personer 60 år og eldre i Oppland, blir 2000 tilfeldig trukket fra Folkeregisteret (tilsvarer om lag 4 prosent).


Invitasjonsbrevene blir sendt ut i slutten av september (uke 39/40), og testene vil gjennomføres i perioden januar – mars 2018.

Deltagere vil få en gratis helseundersøkelse og samtidig bidra til viktig og ny forskning om aldring og hvordan det er å bli eldre i Norge i dag. Første runde av undersøkelsen ble gjennomført tidligere i år. Den vil gjentas to ganger; i 2018 og 2019, slik at til sammen 6000 opplendinger blir invitert. 

Undersøkelsen består av intervju og målinger av høyde, vekt og blodtrykk. Vi vil også måle muskelstyrke, balanse og hukommelse. Hele undersøkelsen varer i 90-120 minutter. Testene vil gjennomføres på et helsesenter i hjemkommunen, eller hjemme hos deltakeren.

Les mer om  NORSE

Resultater fra første runde

Alle som deltar i undersøkelsen, kan være med i en trekning av fem gavekort. Hvert av dem har en verdi på kr. 1000. Trekningen vil bli foretatt etter at datainnsamlingen er fullført.