Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn – muligheter og utfordringer. Erfaringer og refleksjoner fra kurset FLEXid (Rapport 2009:3)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn – muligheter og utfordringer. Erfaringer og refleksjoner fra kurset FLEXid (Rapport 2009:3)

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Rapport

Ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn – muligheter og utfordringer. Erfaringer og refleksjoner fra kurset FLEXid (Rapport 2009:3)

Publisert Oppdatert

Tanken er at erfaringer, utfordringer og dilemmaer som kurset FLEXid møter, kan være relevante forkurs med liknende målgrupper, selv om andre kurs måtte ha andre mål eller en annen filosofi enn FLEXid.

ungdom-med-etnisk-minoritetsbakgrunn-nakmi-skriftserie-3-2009_Side_01.jpg

Tanken er at erfaringer, utfordringer og dilemmaer som kurset FLEXid møter, kan være relevante forkurs med liknende målgrupper, selv om andre kurs måtte ha andre mål eller en annen filosofi enn FLEXid.


Hovedbudskap

Hvorfor handler denne utgaven av NAKMIS skriftserie om erfaringer fra et kurs for
ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn? Og videre – hvilken sammenheng er det mellom
helse og slike kurs? NAKMI ble interessert i kursrekken FLEXid fordi den var ressursorientert og mestringsorientert. Det å mestre de utfordringene som en flerkulturell bakgrunn kan gi, og bruke de fordelene denne bakgrunnen kan ha, er på mange måter det motsatte av å kjenne avmakt. Og en omfattende følelse av avmakt over tid kan gi helseplager. Denne rapporten har til hensikt å bidra til at erfaringer fra et spesielt kurs, FLEXid, blir overførbare til andre prosjekter og kurs for ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn. Tanken er at erfaringer, utfordringer og dilemmaer som kurset FLEXid møter, kan være relevante for kurs med liknende målgrupper, selv om andre kurs måtte ha andre mål eller en annen filosofi enn FLEXid.

 

Dette er en rapport fra Nasjonalt kompetansesenter for migrasjons- og minoritetshelse (NAKMI). NAKMI ble en del av Folkehelseinstituttet 01.01.2018.

 

Nedlastbar PDF.

Om rapporten

  • Utgitt: 2009
  • Av: Nasjonalt kompetansesenter for migrasjons- og minoritetshelse (NAKMI)
  • Forfattere: Kirsti Jareg, Redaktør Karin Harsløf Hjelde.
  • ISSN elektronisk: 1503-1659
  • ISBN elektronisk: 978-82-92564-07-3