Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Oppmerksomhetstrening (OT) og stressmestring»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppmerksomhetstrening (OT) og stressmestring

Veileder

Oppmerksomhetstrening (OT) og stressmestring

Publisert Oppdatert

Heftet har som mål å styrke evnen til nærvær og muligheten til å mestre det stresset vi alle utsettes for. Det retter seg mot alle som ønsker å prøve dette på egen hånd.

Heftet har som mål å styrke evnen til nærvær og muligheten til å mestre det stresset vi alle utsettes for. Det retter seg mot alle som ønsker å prøve dette på egen hånd.


Om publikasjonen

  • Utgitt: 2008
  • Forfattere: de Vibe M, Bakke T.

Om heftet

Heftet er utviklet på bakgrunn av studieopphold ved Center for Mindfulness ved Universitetet i Massachusetts i USA (1), egen forskning (2,3), mange års erfaring med å holde kurs for ulike målgrupper i oppmerksomhetstrening (OT) og stressmestring, samt egentrening.

Uttalelsene i tekstboksene har kommet fra mennesker som deltok på et 8 ukers kurs i OT (3). De ble bedt om å skrive ned sine erfaringer og har gitt tillatelse til at disse gjengis anonymisert. Ordet stress brukes i heftet om opplevelsen av å være stresset, uavhengig av hva årsaken til stressreaksjonen er.

Heftet består av to deler. Del I beskriver metoden, og del II er et øvelsesprogram over 8 uker.

 

14.12.2022: Faglig gjennomgått - ingen endring