Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Kommunenes forvaltning av tobakksskadeloven i 2020»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Kommunenes forvaltning av tobakksskadeloven i 2020

Notat

Kommunenes forvaltning av tobakksskadeloven i 2020

Publisert

Notat om spørreundersøkelse om registrerings- og tilsynsordningen for salg av tobakk i Norge i 2020.

Notat om spørreundersøkelse om registrerings- og tilsynsordningen for salg av tobakk i Norge i 2020.


Om publikasjonen

  • Utgitt: 2022
  • Av: Folkehelseinstituttet

Folkehelseinstituttet (FHI) har fått i oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) å monitorere implementeringen av registrerings- og tilsynsordningen for salg av tobakk i Norge, og vurdere effektene av ordningen på lengre sikt. Ordningen ble vedtatt i 2017. Monitoreringen foretas årlig gjennom en spørreundersøkelse til alle landets kommuner. Funnene fra tidligere undersøkelser indikerer at omfanget av den lokale tobakkskontrollen har økt noe etter innføringen av ordningen, men at det fortsatt er ganske stor variasjon i hvor langt de norske kommunene har kommet med å gjennomføre de vedtatte bestemmelsene i tobakksskadeloven (Sæbø 2020).

I dette notatet gis en oversikt over de viktigste tendensene i den tredje undersøkelsen i rekken. Den ble gjennomført i 2021 og omhandlet tilstanden i det første «koronaåret» 2020.