Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Innspill til nasjonal alkoholstrategi (2020-2025)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Innspill til nasjonal alkoholstrategi (2020-2025)

Notat

Innspill til nasjonal alkoholstrategi (2020-2025)

Publisert

Innspill til temaer, konkrete mål og tiltak som kan bidra til å nå målet om minst 10 prosent reduksjon av skadelig alkoholbruk innen 2025. Oversendt til Helse- og omsorgsdepartementet 12. juni 2020.

Innspill til temaer, konkrete mål og tiltak som kan bidra til å nå målet om minst 10 prosent reduksjon av skadelig alkoholbruk innen 2025. Oversendt til Helse- og omsorgsdepartementet 12. juni 2020.


Om publikasjonen

  • Utgitt: 2020
  • Av: Folkehelseinstituttet

I ‘Nasjonal alkoholstrategi – tillegg til tildelingsbrev nr. 3’ datert 29.04.20 ba Helse- og omsorgsdepartement (HOD) Folkehelseinstituttet (FHI) om innspill til temaer, konkrete mål og tiltak som kan bidra til å nå målet om minst 10 prosent reduksjon av skadelig alkoholbruk innen 2025, jf. FHIs indikatorer.

Videre skrev HOD at det var ønskelig med en kunnskapsgjennomgang av forskningen nasjonalt og internasjonalt på koblingen mellom alkoholforbruk og sykdomsutvikling.

‘Innspill til nasjonal alkoholstrategi (2020-2025)’ ble utarbeidet av forskere i Avdeling for rusmidler og tobakk ved FHI og ble sendt til HOD 12. juni 2020. Det består av to deler:

1. Vurdering av forebyggende tiltak på alkoholfeltet: muligheter for å nå målsetting om reduksjon i skadelig alkoholbruk. Skrevet av Inger Synnøve Moan, Kristin Buvik, Ingeborg Rossow, Geir Scott Brunborg og Daniel Bergsvik, avdeling for rusmidler og tobakk, Folkehelseinstituttet

2. Kunnskapsgjennomgang av forskningen nasjonalt og internasjonalt på koblingen mellom alkoholforbruk og sykdomsutvikling. Skrevet av Ingeborg Rossow, avdeling rusmidler og tobakk, Folkehelseinstituttet.