Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Dødsfall i Norge blant ikke-bosatte 2018»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Dødsfall i Norge blant ikke-bosatte 2018

Rapport

Dødsfall i Norge blant ikke-bosatte 2018

Publisert

Rapporten viser statistikk over dødsfall blant personer som dør i Norge, men som ikke er registrert som bosatt i landet. Gruppen inkluderer blant andre turister, asylsøkere og en del gjestearbeidere.

Dødsfall i Norge blant ikke-bosatte 2018-1.png

Rapporten viser statistikk over dødsfall blant personer som dør i Norge, men som ikke er registrert som bosatt i landet. Gruppen inkluderer blant andre turister, asylsøkere og en del gjestearbeidere.


Forfattere

Om rapporten

  • Utgitt: 05/2020
  • Av: Folkehelseinstituttet
  • Forfattere: Strøm MS, Slungård GF.
  • ISBN elektronisk: 978-82-8406-096-5

For året 2018 er det registrert 190 dødsfall blant ikke-bosatte, noe som utgjør ca. 0,5 prosent av dødsfallene i Norge. Det var 157 menn og 33 kvinner. Det er en overvekt av menn under 70 år.

En stor andel av dødsfallene skyldes ytre årsaker (ulykker, selvmord og drap). I yngre aldersgrupper er det i utgangspunktet relativt få sykdomsdødsfall, og det forventes derfor en høyere andel dødsfall på grunn av ytre årsaker enn for eldre aldersgrupper. Siden vi ikke har full oversikt over hvor mange utlendinger (ikke-bosatte) som til enhver tid befinner seg i landet, kan vi ikke si om de har en reell overdødelighet av ytre årsaker.

For 39 prosent av dødsfallene var Norden og resten av Europa registrert som bostedsland. For mange av de avdøde er det ufullstendige opplysninger om opprinnelsesland og årsaken til at de var i Norge (oppholdsstatus) på dødstidspunktet.