Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Situasjonsbeskrivelse av smittevern i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Situasjonsbeskrivelse av smittevern i Norge

Notat

Situasjonsbeskrivelse av smittevern i Norge

Publisert

‐ med fokus på forebygging av helsetjenesteassosierte infeksjoner og tiltak for å unngå at resistente mikrober etablerer seg i norsk helsetjeneste

‐ med fokus på forebygging av helsetjenesteassosierte infeksjoner og tiltak for å unngå at resistente mikrober etablerer seg i norsk helsetjeneste


Nedlastbar som PDF

Om publikasjonen

  • Utgitt: 2018
  • Av: Folkehelseinstituttet
  • Forfattere: Hanne‐M. Eriksen, Oliver Kacelnik, Nina Sorknes, Hanne Nøkleby samt personer fra de Regionale kompetansesentrene og kommunehelsetjenesten.
Bestill

Last ned:

Hovedbudskap

Situasjonsbeskrivelse av smittevern i Norge er skrevet på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) for å beskrive smittevernet i norsk helsetjeneste 2018. Situasjonsbeskrivelsen vil være en av flere kilder som HOD benytter i vurdering av tiltak i kommende handlingsplan innen smittevern innunder Nasjonal strategi mot antibiotikaresistens.

Godt smittevern er en forutsetning for å begrense utbrudd og spredning av smittsomme sykdommer i samfunnet og i helsetjenesten. Slik er godt smittevern også avgjørende for å håndtere utfordringen med antimikrobiell resistens, særlig ved å begrense spredning av antibiotikaresistente organismer.

Notat er oversendt Helse- og omsorgsdepartementet august 2018